Ползите от различните видове месо

  • Ползите от  различните видове месо
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 13.01.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни, когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителнияш протеин е по-полезен от животинския. Предлагаме ви няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.

1. Агнешко

Това е най- богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изграждат телесните тъкани, произвеждат антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.

2. Черен дроб

Той е с най-голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

3. Свинско месо

То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

4. Пилешко месо

То е най-чистото месо, с ниско съдържание на мазнини. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.

Източник: foodpanda

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.