5 грим трика за жените над 40 години


5 грим трика за жените над 40 години
Снимка: iStock/Guliver

Може би имате любими продукти, които използвате в продължение на години, но напоследък не работят толкова добре, колкото преди. Спокойно, проблемът не е в някаква мистериозна тайна съставка, която са променили от компанията. Просто е време за малка промяна във вашата грим рутина, особено ако сте над 40 години. Ето какво съветва известният бюти гуру Марио Дедиванович.

1. Включете повече грижа за кожата

Първият ми съвет е винаги да инвестирате в рутина, която прави кожата ви хидратирана и сияйна. Разбира се, на 40 години вече имате създадени навици, но дали те са достатъчни? Почистване, дневен и нощен крем е традиционна 3-степенна грижа, но не винаги с нужния ефект. Имайте предвид, че 40-те са преходен период за вашата кожа, така че е важно да й обърнете внимание – добър околоочен крем, пептиден серум, продукт с витамин С и слънцезащитен крем целогодишно.

2. Използвайте течен фон дьо тен

С напредването на годините, кожата става все по-суха, така че винаги насърчавам жените да използват течен, флуиден фон дьо тен, който не попива в мимическите бръчки на лицето, подчертавайки ги. Освен това, използвайте мека четка вместо бюти блендер, за да изгладите продукта равномерно върху лицето си.

3. Не забравяйте ружа

Ружът мигновено озарява лицето. Моите фаворити за тази възрастова група са прасковените нюанси, защото придават свежест и сияние на кожата. И никакви контури!

4. Подчертаване на очите

След 40 кожата на клепачите започва да се отпуска и очната линия и моливът определено не са продуктите, на които може да се доверите. Топлите матови сенки могат да ви помогнат да изглеждате отпочинали.

5. Не забравяйте веждите

На около 40-годишна възраст е наложително да не пренебрегвате веждите си. Те са склонни да стават по-тънки с годините, особено в краищата, така че предлагам да ги запълвате с молив или помада за вежди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама