Чести грешки при грима, които развалят визията ви


Чести грешки при грима, които развалят визията ви
Снимка: iStock/Guliver

Магията на грима е огромна! Благодарение на него можем както да блеснем със здрав и сияен вид, така и да се превърнем в истинска карикатура. Кой вариант ще постигнем зависи на първо място от способностите ни за боравене с четките. Ето кои са 5-те най-често срещани грешки при гримирането, които могат да прецакат всичко.

Фон дьо тен върху суха кожа

Много жени правят грешката да слагат грим върху напълно суха кожа. Първата стъпка, за да изглежда кожата ви здрава и свежа, е ексфолирането веднъж седмично и след това поставянето на хидратиращ крем. Жените с изключително суха кожа пък не бива да пропускат и основата за грим, освен крема. Наистина са малко фон дьо тените, които стоят добре върху суха кожа, без да изглеждат като "брашно", затова ви съветваме да изберете флуиден такъв.

Матово червило върху сухи устни

Ако устните ви имат навика да се белят и цепят, то най-вероятно не са добре хидратирани, така че забравете за варианта с матовото червило. Точно както при останалата част от лицето, трябва да ексфолирате и хидратирате устните си веднъж седмично, за да ги поддържате в добра форма за червило, а и не само. Ако пък сте сред заклетите фенове на матовите финиши, то заложете на праймър, който ще изравни основата, без да компрометира завършека.

Не използвате продукти според възрастта си

С напредването на възрастта много неща се променят - включително еластичността на кожата ви. Това означава, че фон дьо тенът и пудрата, които сте използвали преди години, сега могат да подчертаят проблемните области или да оставят чувство за сухота. Придържайте се към продуктите с ясно обозначени възрастови категории.

"Помпате" спиралата за мигли

Лошият навик да "помпате" четчицата на спиралата е ужасен и трябва да се избягва. Вкарването на въздух вътре е виновно за наличието на бактерии, бързото изсъхване на спиралата и ефектът "тежки" и слепени мигли.

Подчертавате веждите си прекалено

Запълването на веждите с точно същия цвят като естествената ви коса е обичайна грешка, която много жени правят. Такава грешка може да направи лицето ви да изглежда твърде "претрупано". За да подчертаете веждите си трябва да използвате тънка, ъглова четка, така че отделните косъмчета да изглеждат възможно най-естествени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама