Домашни ексфолиращи маски за красива кожа


Домашни ексфолиращи маски за красива кожа
Снимка: iStock/Guliver

Ексфолиращите маски са много важна част от ритуалите за красота, ако искате да имате гладка, нежна и красива кожа. Такава маска не се прави прекалено често, но е задължителна, защото почиства лицето от мъртвите клетки и отпушва порите. В козметичните магазини се предлагат много и различни ексфолиращи продукти, но ако не искате да са химически създадени, има и натурален начин да почистите кожата си. Ето как:

Захар

Използва се за по-чувствителна кожа, защото предлага по-фино ексфолиране от солта. Захарта е естествен овлажнител и съответно извлича влагата и почиства кожата. Тя е добър избор за ексфолиант, няма значение дали ще изберете кафява захар или бяла, и двете са достатъчно ефикасни. Смесете ги с кокосово масло, което ще хидратира кожата и получавате идеалния ексфолиант за цялото тяло.

Сол

Тя е по-ефикасна от захарта, но е прекалено агресивна и не се препоръчва за лицето. Сол можете да използвате, за да почистите тялото си и да намалите вероятността от възпаления. Почиства в дълбочина и ще останете доволни, втривайки я в определена зона. Тя унищожава бактериите, почиства порите и подобрява циркулацията.

Овес

Ако кожата ви е прекалено чувствителна, вместо захар използвайте овес, защото той е по-малко абразивен. Действа успокояващо и няма да доведе до зачервяване или възпаление. Можете да го използвате както за тялото, така и за лицето. Ще изчисти кожата ви от мъртвите клетки и ще отпуши порите. Също така се препоръчва при слънчеви изгаряния заради успокояващия ефект, който има. За да ексфолирате кожата си с него, смесете го с вода и нанесете върху кожата.

Кисело мляко

Вероятно не вярвате, че то може да бъде ефикасен ексфолиант, но заради съдържанието на млечна киселина почиства лицето от мъртвите клетки, успокоява го и омекотява кожата. Нанесете го върху зоната, която искате да почистите, и оставете няколко минути, за да подейства добре. След това отмийте. Киселото мляко не е толкова агресивно и можете да го използвате по няколко пъти седмично, без да имате притеснения, че ще раздразни кожата ви.

Сода за хляб

Тя е малко по-агресивна, затова не се препоръчва често използване. За сметка на това е страхотен ексфолиант. Смесете я с вода, мед или кокосово масло и нанесете върху кожата.

Утайка от кафе

Всеки знае колко страхотен ексфолиант може да бъде утайката от кафе. Тя е по-известна с това, че ексфолира тялото, но е много агресивна върху нежната кожа на лицето. За сметка на това, смесена с кокосово масло, ще направи кожата мека и гладка и ще ви отърве от враснатите косъмчета. Освен това утайката от кафе подобрява притока на кръв и може да се използва за премахване на целулит.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама