Как да се грижим за кожата си през лятото


Как да се грижим за кожата си през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Лятото все още не е приключило. То носи със себе си не само соления мирис на море, но и горчивите проблеми с кожата на лицето. А ето ви и няколко съвета, които ще ви освежат повече от мохитото на плажа.

1. Подходящият продукт за вашия тип кожа ще вдъхне увереност, по която всеки ще се захласне. Сухата кожа се нуждае от по-богати на мазнини продукти, докато мазната - от по-наситени с витамини.

2. Особено внимание изискват деликатните зони като устните и околоочният контур. Те се нуждаят от специална грижа, поради чувствителността си. Затова нека в плажната ви чанта винаги да има гланц за устни. За допълнителна свежест на външния ви вид, преди да нанесете грим, можете да се излегнете за няколко минутки с пакетчета зелен или черен чай върху очите.

3. Грижата за чувствителната кожа започва с простичкото почистване. Не става въпрос обаче за ежегодното пролетно почистване, а за ежедневното махане на грим. Продуктът за тази цел трябва да е с възможно по-неутрален характер (pH), за да не уврежда и застарява кожата.

4. Добрата защита от слънце предпазва от застаряващите UV-лъчи. Това, разбира се, не означава да останете без кафеникавия загар, седеейки под чадъра, а само да се пазите да не станете аленозачервена препечена филийка.

5. За да не проникват външни фактори, като например мръсотията и стресът под кожата ви, които неусетно снасят по някоя бръчица, не забравяйте преди излизане да нанесете ежедневния крем. Като за последно, ще напомня да не давате свобода на лошите емоции свободно да си играят с лицето ви.

А сега можете да вземете плажното олио и гланцът за устни и да заемете мястото си на плажа, където всички очи ще се възхищават на свежестта и увереността ви.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама