Навици, които предотвратяват появата на акне по тялото


Навици, които предотвратяват появата на акне по тялото
Снимка: iStock/Guliver

Акнето по лицето е често срещан проблем, но това по тялото също е много неприятно. Може да предотвратите появата му, като елиминирате факторите, които го предизвикват. Тези 6 навика ще ви помогнат да имате здрава и хубава кожа.

Спете в чисти чаршафи

Трябва да подменяте чаршафите си най-малко веднъж седмично. Тъй като движението по време на сън оказва натиск върху кожата ви, което води до триене, спалното ви бельо трябва да бъде чисто и без бактерии.

Потете се… здравословно

Потта ви е смес от себум, мъртви кожни клетки и бактерии, които запушват порите. Ето защо е от съществено значение да се къпете след по-интензивен ден. Добрата новина е, че изпотяването е чудесен начин да изчистите бактериите от порите, но не забравяйте да изплакнете тези примеси, за да не се абсорбират през кожата.

Използвайте лек крем за тяло

Тежките масла са чудесни за борбата със сухата кожа през зимата, но през топлите месеци трябва да смените лосиона за по-лек вариант. Най-добре помислете за нежни кремове, които имат допълнителна SPF защита.

Ексфолирайте всяка седмица

Ексфолирането е популярен начин за облекчаване на акнето по тялото, но също така е и превантивна мярка, тъй като премахва мъртвите клетки. Това трябва да е ежеседмична практика, защото ексфолирането твърде често може да раздразни кожата. Тъй като кожата на гърба обикновено не е толкова чувствителна, колкото тази на лицето, може да си позволите малко по-груб ескфолиант като такъв с кафе, например.

Използвайте силата на парата

Топлината и парата от горещия душ помагат за отваряне на порите, а по този начин почистващите продукти достигат до по-голяма дълбочина. Просто не стойте прекалено дълго - препоръчва се максимум 15 минути.

Предпазете гърба от косата си

Много от нас произвеждат повече себум, когато е топло, защото топлината увеличава производството на мазнини в нашите себумни жлези. Ако подхранвате сухата коса с масла през лятото, излишната мазнина в този продукт може да доведе до допълнително омазняване, когато кичурите ви падат свободно по гърба. Избягвайте продукти за коса със силикон и сулфати и заложете на натурални.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама