Съвети за кожата, които всяка жена трябва да знае


Съвети за кожата, които всяка жена трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки постоянните грижи, които полагате за кожата си, понякога ви се струва, че те просто не действат, нали? Появяват се пъпки и раздразнения без видима причина? Трябва да придобиете тези няколко навика, които изключително много ще ви помогнат. Благодарение на тях кожата ви ще бъде хидратирана, здрава и еластична, а раздразненията и пъпките ще изчезнат завинаги. Ето и нашите предложения:

Почиствайте екрана на телефона

Редовно почиствайте екрана на телефона си, защото постоянно го оставяте на места, по които има изключително много бактерии. Когато говорите по него, всички тези бактерии се пренасят върху лицето ви и това му влияе изключително неблагоприятно. Опитайте се да дезинфекцирате телефона си периодично. Така ще предпазите лицето си от възможни инфекции, защото е важно да полагате грижа за кожата.

Бъдете хидратирани

Освен външно, чрез кремове и козметични продукти, трябва да хидратирате тялото си и вътрешно, за да изглежда кожата ви добре. Пийте достатъчно вода, но не прекалявайте. Не се наливайте, само за да изпиете определено количество. Пийте водата на малки глътки и по-често. Така не само кожата ви ще е по-хидратирана, но и самите вие ще се чувствате много по-добре.

Хранете се балансирано

Внимавайте с какво се храните, защото това влияе изключително много върху състоянието на кожата ви. Захарта и мазнините не са препоръчителни, защото те са едни от причинителите на пъпки. Опитайте се да ги замените с плодове или зеленчуци, които съдържат много витамини и минерали. Променете хранителния си режим, защото е възможно той да е един от най-големите ви врагове.

Почиствайте четките си за грим

Малките косъмчета задържат изключително много бактерии. Използвайки ги върху лицето си ежедневно, бактериите се пренасят по него. Създайте си навика да ги миете периодично, за да сте сигурни, че не са те причината за постоянните пъпки и раздразнения по лицето ви. Можете да ги почиствате със сапун и вода.

Къпете се веднага след тренировка 

След тренировка порите ви са отворени, затова е по-лесно да почистите кожата на лицето си в дълбочина. Използвайте подходящ гел или скраб.

Не прекалявайте с козметичните продукти

Прекалената им употреба понякога може да доведе до обратния ефект. Използвайте ги умерено. Опитайте се да намерите малко, но качествени продукти, в които да сте сигурни.

Крем преди плуване

Във водата на басейните има изключително много химикали, които изсушават и нараняват кожата. Преди да влезете във водата, задължително нанесете защитен крем върху кожата си. Така ще сте сигурни, че кожата ви няма да бъде суха вследствие на химическите препарати.

Грижа за кожата през нощта

Кожата ви се обновява през нощта. Ето защо е много важно да й осигурите необходимата грижа именно в този период от денонощието. Задължително  хубава я почистете и нанесете нощен крем, който ще се погрижи за нея докато спите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама