5 упражнения за плосък корем със стол


5 упражнения за плосък корем със стол
Снимка: iStock/Guliver

За да стегнете коремчето си и да се разделите с излишните мазнини в тази област, няма нужда да посещавате фитнеса. Единственото, от което имате нужда, е стол и 10 минути на ден.

1. Усукване

Застанете зад стола и поставете ръцете си на облегалката. Направете няколко крачки назад, леко сгънете коленете, докато гърдите ви са разположени паралелно на пода. Бавно се завъртете на ляво, вдигайки ръката си над ухото. Повторете 20 пъти на всяка страна.

 

2. Усукване на пода

Легнете на пода, приближете се до стола и поставете краката си отгоре. Сложете ръцете си зад главата. Използвайки коремните си мускули, повдигнете раменете си от пода и докоснете дясното си коляно с левия лакът. Повторете 20 пъти, сменяйки страните.

 

3. Повдигане на крака

Седнете на края на стола, сгънете коленете си и поставете дланите си зад вас. Преместете бедрата си леко напред, така че да не докосват стола. Повдигнете левия крак, като го държите изправен. Повторете 20 пъти, сменяйки краката.

 

4. Планк

Поставете ръцете си върху края на стола и изправете тялото си в права линия, заставайки в планк. Гърбът ви трябва да е изправен. Дръжте в тази позиция 30 секунди. Опитвайте се да увеличавате времето с по 10 секунди всеки ден.

 

5. Клекове

Поставете ръцете си на края на стола. Сгънете коленете си на 90 градуса и разположете краката си малко по-широко от раменете. Сгънете лактите си и отпуснете тялото си надолу. След това се изправете и повторете това движение 20 пъти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама