Бебетата са гадняри и манипулатори от класа


Бебетата са гадняри и манипулатори от класа
Снимка: iStock/Guliver

Бебетата са гадняри. Още преди да се презентират като реални бебета, още тогава са гадняри. Един път получили знанието, че мама е бременна, целият свят на мама и тате спира да съществува. Мама не яде това и онова, не се правят нормални неща от предишния живот, мама не може да се ядосва, тате не може да ходи на риба, защото видиш ли бебето-гадняр трябва да се превръща от ембрион в бебе-гадняр на спокойствие. И това е само първа фаза. Малко след знанието, че бебето-гадняр е вече растящо в утробата на мама, самата тя (мама) започва да харесва/не харесва някакви неща. Не яж риба, яж шкембе, не пий бира, дай ми баница, намери ми броколи (в 2.43 през нощта), само за да мога да ги повърна в 4.47!!! Да не говорим изобщо за настроенията и за ревовете тип: "Аз няма да съм добра майка", "Ти няма вече да ме обичаш", "Бебето няма да харесва и двама ни!!!"

Това е търпимо (да бе да), после идва самото бебе-гадняр. Тишина, хигиена, не пърди, не викай, ходи на работа, ама не толкова много, че като те няма бебето/мама е само/сама. Положението е – застани на челна стойка, ама не така, а по така, че бебето хълца... примерно!!!

Тук ТРЯБВА да се спомене и пелената... еднократната пелена, това откритие на човечеството, което държи нашите малки да си плуват в собствените лайна. Велико откритие. Моята майка ми е разказвала, че едно време такова нещо не имало и са ме повивали в тензух, пелена памучна, лигнин и кво ли още не. Сега било по-добре. Мхм.. .чудно е. Честно! Няма по хубаво от това да се събудиш в 3.28 от кански писъци, да топнеш пръст в топло бебешко ако (демек гувно), което по всички вселенски измерения е минимум толкова прекрасно, че на филия да си го намажеш и да трябва или да тичаш до мивка/баня/чайник с вода или мокри кърпички несметен брой, за да неутрализираш тази бебеатомна заплаха за семейното спокойствие. И това трябва да е придружено с дежурното "Гага-Гугу- Бугу" и никакво "Шму е*а ма%)та, Пи€а му ма*$ина и т.н. - щот нали да пазим ценното бебешко съзнание далеч от ранни поддръжници.

Да не говорим как самите бебета дебнат родителите - Ахаааа, тате иска да гушне мама - вряяяяяяяяяяяяяяяяк ТОЧНО в този момент. И защо – защото то иска да бъде гушкано и така по 49323 пъти на вечер. Таман е заспало, всичко е тихо и кротко, всичко е наред ... ми тя мама заспала. А мама защо не спи през деня докато и бебето-гадняр спи – ми щото има да пере пелени, лигавници, да изхвърли милион и 432 памперса, да измие и стерилизира 32/39/67 шишета и биберони и поне един път да набие котката. Дебнат ни/ви – честно бебетата-гадняри, дори когато спят, те пак дебнат. Само да имаш миг покой и веднага – вряяяяяяяяяяяяяяяя - ги ги – гу гу. А ако усетят, че ти е прекипяло и и всеки момент ще спреш да ги отразяваш, те финтират с "Гу-гу"-тип колко съм сладка/сладък. Тогава вече си безсилен, предаваш се и галиш тия малки крачета като на кукла.

Нещастници ви казвам, манипулатори от класа.

Обожавам жена си, обожавам дъщеря си и искам поне още 2 деца!!!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама