ИТ специалистите са новите футболисти


ИТ специалистите са новите футболисти
Снимка: iStock/Guliver

Всичко тече, всичко се променя, а ИТ специалистите са новите футболисти.

Да разбираш от Java, C++ и всички онези странни наименования, действа по-мотивиращо на една жена, отколкото ако играеш в дори богат футболен клуб. ИТ специалистът е за предпочитане по всички възможни линии:

1. Кариерата му няма да се прецака, както кариерата на много футболисти. Футболистът е ненадеждна работа. Може да се контузи, да заиграе слабо, да го шитнат на резервната скамейка. ИТ специалистът няма как от старши експерт по програмиране да се превърне в обикновен системен администратор, по сходен начин, по който Божинов от "Манчестър Сити" стигна до Враца, която, по думите му, му напомняла на Ню Йорк. Вашият ИТ специалист няма да направи подобна простотия, скъпи дами, и винаги ще играе в елитните клубове на сложния поток от нули от единици, от които макар и да не разбирате, винаги ще ви действат успокояващо, приятно и икономически комфортно.

2. ИТ специалистът няма да хвърля салфетки по чалга дискотеки, няма да пилее пари и алкохол на Галена парти, няма да празнува всеки успех или да полива всеки погром по онзи малоумен начин, по който ще го направи футболистът. Няма да се налага да го гониш по дискотеките, да му отговаряш на СМС-и с десет правописни грешки в три през нощта.

3. Макар че това никога не се знае, все пак ИТ специалистът по профил има много по-нисък коефициент на изневяра, отколкото футболиста. Ако при втория случай един ден просто ще му прибараш телефона и ще видиш великото "Малко коте, искаш ли секс", при ИТ-тата тая работа или въобще няма да стане, или ако стане, човекът, понеже е със съвест, ще се поразплаче, ще ти се изповяда, ще ти помоли да му простиш, и даже на теб ще ти стане хубаво.

4. ИТ специалистът по всяка вероятност няма да направи така, че заедно с брака ти да тръгне обратно броене за предстоящ развод, в който ще се окаже, че неговата бивша все пак му е по-любима, отколкото ти, и всъщност ти бил направи две деца, за да се опита да я забрави, но ето на, пак не се е получило. Очаква те спокоен, сигурен, лишен от драми брак, какъвто никой футболист не може да ти даде.

5. ИТ специалистът въобще няма да има онова самочувствие на плейбой, което да го кара да се чувства добре само и единствено, когато е заобиколен от десетки красавици, които се надпреварват да му пращат sexting съобщения, снимки от фитнеса или от банята. Тоя човек е само твой, завинаги твой, вечно твой. Обича да стои вкъщи, радва се на домашния уют, поиграйва компютърни игри, не гледа мачове, харесва хубаво кино, може да възпита добре децата ти - футболягите няма да се справят въобще с тези задачи. Така че остави футболните съпруги за жанр от миналото и бъди в час с времето, кода, фронтенда и ония там работи.

Автор: Крум Пеев

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама