На 30 с коткa или на парти?


На 30 с коткa или на парти?
Снимка: iStock/Guliver

Преди години цифрата 30 предизвикваше небивал ужас при жените. Да си самотна на 30 години се равняваше на затвор, наказание, проклятие... най-големият ужас, който може да ти се случи. Носеха се легенди за самотници, които били обградени от котки, залепени за телевизора и пропиващи се заради някой отдавна заминал си мъж. Новата мода и бързо променящият се свят обаче промениха тази представа и вече 30 е новото 20!

Може би бързо развиващият се свят направи така, че жените да не бързат да се записват в категорията "стари моми". Първо университет, после магистратура, накрая доказване в работата и реализиране на някоя и друга мечта, докато накрая не се събудиш един ден и не осъзнаеш, че следващата седмица приятелките ти организират тайно парти, на което ще отпразнуват твоята 30-годишнина. А ти, ама хич не се чувстваш стара, камо ли пък излязла от голямата игра.

И са в пълно право!

Ако една жена се омъжи на 22 например, тя пропуска хиляди вълнуващи възможности - повишение, интересно приключение с приятелки, забавна екскурзия, готин секс. Заменя ги с грижи за детето, мъжа и пълно отдаване на един общ дом и загуба на лично пространство. По тази причина жените вече не бързат. Клишето, че часовникът тиктакал отдавна не се чува, а най-младата майка в квартала е само на 32 години.

Бумът на "закъснелите майчета" започна преди около 8 години, когато все повече холивудски звезди открито заявиха, че предпочитат първо кариерата, след което децата. След това българските популярни дами също отрекоха майчинството преди 30 и се отдадоха на шумни веселби и грандиозни купони. Накрая бумът стигна и до обикновените жени, които разбраха, че могат да завладеят която и да е кариерна позиция, стига да бъдат нонстоп отдадени на работата и да не влагат никакъв сантимент. Превърнаха се в мъже, а мъжете малко загубиха своя мъжки ореол, може би след като мъжката епилация стана актуална.

Което ме връща на мисълта за котките!

Преди време една позната, отдавна прехвърлила 27 години, но упорито отказваща да говори в конкретни цифри, демонстративно сложи на бюрото в офиса си снимка на своя котарак, британец, Роджър. Кадърът уловил сивата котка да гледа злобно върху кухненската маса, прилежно поставен в рамка и заел централно място на бюрото й, първоначално втрещил колегите й, но накрая ги принудил да спрат да я бъзикат, че щяла да умре с котки.

Нейният избор беше да бъде работещо момиче. Силно момиче, което в свободното си време сама решава какво да прави, къде и с кой. Момиче, което не чака някой мъж, за да я направи силна, а сама е силна за себе си!

Накрая котката Роджър се превърна в всеобщ любимец на целия офис, а моята приятелка срещна мъжа на живота си в зоомагазина, докато купуваше храна на котката, а бъдещият й мъж търсеше каишка за своето куче - Рокси. Така че, ако е писано да намерите своята половинка, дори и след 30, ще я намерите. Понякога на най-нелогичното място. А дотогава - отдайте се на момента!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама