Мъжете за

Обвинението "сексуален тормоз" уби изнасилванията

  • Обвинението
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 14.11.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Всяко чудо за три дни – така става с повечето „сензационни“ новини или теми. Но темата „сексуален тормоз“ се превърна в истинска епидемия, която изобщо не иска да спре вече доста дълго време.

Поредното безумие в тази сага е посочването с пръст на Ричард Драйфус. 58-годишната сценаристка Джесика Тайш се сети, че преди 30 години Драйфус се съблякъл гол пред нея!

Тази истерия вече е ужасно гнусна поради две причини. Първо – има буря от обвинения срещу куп известни личности, като някои от тях – като Кевин Спейси, бяха буквално осъдени преди изобщо да бъдат изправени на съд. За себе си знам, че пари да ми дават, няма да гледам филма на Ридли Скот "Всички пари на света", от който беше изрязано участието на Спейси – точно в стил "Сталин". Скот се оказа, Ридли, евала. И второ, което е даже по-важно – заради един друг филм, който вече излезе и в България – Wind River (на български – Дивата река). Филм, който брутално показва що е то сексуален тормоз. Сексуален тормоз, който беше принизен от медийната истерия до докосване по коляното.

Продукцията определено не е за хора със слаби нерви и няма да разказвам сюжета. Достатъчно е да знаете, че засяга проблема с изнасилванията сред индианките в САЩ. Според The New York Times единствената статистика в този аспект, която не се води и поддържа в държавата, която е луда по какви ли не статистики, е статистиката колко индианки биват изнасилвани! Отново според The New York Times вероятността да бъдеш изнасилена, ако си индианка, е 4 пъти по-голяма, отколкото ако си каквато и да е друга жена! Не просто бяла – каквато и да е друга! Според статистика на американското правосъдно министерство, 84% от индианките са били обект на насилие, а 56% - конкретно на сексуално насилие! А на всичкото отгоре практиката показва, че често насилниците не биват наказвани – защото ако извършат гнусния акт в пределите на индиански резерват, това може да не бъде счетено за федерално престъпление. И тъй като земята на резерватите е федерална, то щатската полиция и щатското правосъдие не действат.

Мислех си за тези потресаващи факти, докато гледах поредната новина за "сексуален тормоз" и снимките в новинарските канали на протест от кампанията #Metoo. Не видях в тези протести някой нещо да обръща внимание на фактите от горния абзац - дали с плакати, дали с пламенни изявления пред медии. И си помислих колко ли от новоизлюпените "митута" знаят какво всъщност е сексуално насилие. Със сигурност не и тези, които посочиха с пръст куп известни хора след 20-30-40 години, но междувременно лъщяха на снимки от гранд галавечери, позиращи за камерите, докато прегръщат и целуват своите "насилници"!

п.п. А знаете ли кой продуцира Wind River? "Уейнстейн къмпани". Животът е прекалено голям майтап понякога ...

 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.