Криско пред iWoman: Пеенето е само едно от 10-те неща, които трябва да умееш


Криско пред iWoman: Пеенето е само едно от 10-те неща, които трябва да умееш

Един от най-популярните рап изпълнители в България. Направил е хитове, като "Било кво‘т било“, "Видимо доволни“ и "Шапка ти свалям“, които имат над 15 млн. гледания в онлайн пространството, а през последните години се развива и като продуцент на популярни български звезди. Той е Криско – любим изпълнител на малки и големи.

Съвсем скоро ще имаме възможността да видим Криско в нова роля – той ще бъде част от журито в четвъртия сезон на "Х фактор" (X Factor).

Специални за читателите на iWoman.bg изпълнителят разказва за това какъв съдия ще е и какви качества трябва да притежава новия Х фактор на България.

Здравей, Криско. Вече е ясно, че ти ще бъдеш един от съдиите в новия сезон на Х фактор. Разкажи ни малко повече за това.

Получих покана от продуцента на шоуто Маги Халваджиан. Аз така или иначе следя формата, гледах и трите му сезона доста подробно и ми е много интересно. Неофициално съм бил част от този формат с това, че на доста от финалистите съм правил песни. Бях радостен, когато Маги ми предложи да бъда един от съдиите и приех предизвикателството. Мисля, че Х фактор е най-добрият музикален формат. За мен ще е удоволствие да бъда част от него. Надявам се тази година да намерим хора, които са адекватни за българския пазар. В смисъл, че има много хора, които могат да пеят, но ние търсим преди всичко артист. Пеенето е важно, разбира се, но то е само едно от 10-те неща, които трябва да умееш. За да си човек, който хората искат да виждат, да слушат и да харесват, трябва да притежаваш много качества и ние ще се опитаме да намерим такъв тип човек.

Какво според теб трябва да притежава човекът Х фактор за България? Да бъде много талантлив, да има сценично поведение или нещо друго?

Талантът е съвкупност от няколко неща. Естествено, че трябва да може да пее, но е важно да има добро сценично поведение, игра с публиката, за да може тези хора да усетят твоята енергия и когато излезеш да пееш, да не си срещу тях, а да сте едно цяло. Актьорско майсторство, да си освободен пред хората, да си енергичен, амбициозен и най-вече дисциплиниран. Това много бяга, не само в музикалния бизнес. Това е една не много развита черта на българите и сега с опита, който имам, нещата, които съм преживял, искам да се опитам да обясня на повече млади хора, че дисциплината е от голямо значение.

А какъв съдия ще бъде Криско - строг или по-благосклонен?

Адекватен и реалистичен. Кой каквото си заслужи това ще му кажа и естествено ще подкрепям участниците и ще им давам съвети, които да са им от полза. Защото със сигурност ще дойдат хора, които са много талантливи, но имат нужда от насоки и това е съвсем нормално нещо. Въпросът е ние да видим потенциал в един човек и дали може да приема съвети и после да ги използва тези неща. Има много хора, които те чуват какво им казваш, но не могат да го направят по този начин. На нас ни е нужен човек като Гери-Никол, например, която е такъв артист, на който казваш какво и как да направи и тя слуша, опитва се и наистина започва да го прави по правилния начин. Ето такива хора ще търсим.

Със сигурност ще има много талантливи хора, които няма да се явят на кастингите, дали от притеснение, несигурност, страх или нещо друго. Какво би им казал, как би ги окуражил?

Това, което бил им казал, може да звучи клиширано, но трябва да знаят, че няма от какво да се притесняват. Не се знае кога ще кацне птичето на рамото, както се казва, така че просто трябва да преодолеят страха и притеснението и да дойдат. Човек не бива да се страхува. Особено в нашия бизнес, ако те е страх, по-добре си стой у вас.

Би ли ни споделил нещо повече за новия сезон на Х фактор, да ни разкриеш някои от изненадите?

Има много изненади, които сме подготвили в новия сезон. Това, което вече е известно, че аз и Маги сме част от четворката на журито. Този път ще има и парична наградав размер на 50 000 лв. и това е много добър начин да си помогнеш после в кариерата. Всичко друго остава в тайна за сега. Много скоро ще разберете с какво ще ви изненадат продуцентите този път.

Ти направи едно много успешно парче заедно с младия талант Гери-Никол, която бе участник в предния сезон на Х фактор. Разкажи ни малко повече за това как се получиха нещата с Гери-Никол.

В миналия сезон на Х фактор видях Гери и ми направи много хубаво впечатление. Тя е едно младо момиче, което живее в правилния момент и е на правилната възраст. Хареса ми естественото й поведение и как пее. Тя беше човекът, който най-много ми хареса в този сезон и за това реших да й помогна. И мисля, че това беше правилният ход, защото с нея направихме едно парче, което за трите сезона стана най-известното на изпълнител, участвал в Х фактор.

Очаква ли толкова голям успех на съвместната ви песен "Ела и си вземи"?

Честно да ти кажа бях на двата полюса, защото песента има американско звучене и не бях много сигурен как ще се приеме. Или щяха хора много да я харесват, както стана, или въобще нямаше да я възприемат. Бях в голяма дилема точно какво ще се случи, но съм много щастлив, че се хареса и стана хит.

Какво ново подготвя Криско, освен че се готви за съдия в Х фактор? Да очакваме ли скоро някое ново парче?

Подготвям нови проекти, да. До края на годината със сигурност ще излезе още едно парче. Но има време за тези неща. Сега съм се фокусирал върху менторството и журирането, защото си е отговорна задача и аз съм го приел много присърце. Искам да намерим талантливи хора, които заслужават да им се случат тези неща и да им помогнем да вървят смело напред. Музиката на България има нужда постоянно от нови лица.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама