Как да направите живота си феноменален?


Как да направите живота си феноменален?

Здравейте, читатели на iWoman.bg

Казвам се Димитър Пенчев на 28 години съм от София. Мисля, че кой съм аз не е толкова интересно и не може да направи живота ви феноменален. Искам да споделя някои от моите виждания и принципи с вас, с които абсолютно всеки може да направи живота си феноменален. Ако си мислите в момента, че ще ви кажа как да манипулирате другите и как може да ги промените с различни техники, ще трябва да ви разочаровам. Истината е, че другите хора не може да ги промените. Дори да успете по някакъв начин, ефектът ще е много временен и резултатите след време ще са катастрофални. И няма да ви се обидя, ако не сте съгласни с моето мнение и сте се отказали вече да четете моята статия, понеже сте очаквали да прочетете нещо друго.

Какво е феноменален живот?

На този въпрос може да си отговорите сами и да си изберете какво означава за вас. Аз лично реших да ви помогна като извадих думи от тълковния речник, които описват тази дума: необикновен, изключителен, необичаен, рядък, особен, странен, извънреден, забележителен, чуден, удивителен, невъобразим, парадоксален, свръхчовешки, свръхестествен, невероятен, невъзможен, неизвестен, нечут, грамаден, колосален, чудовищен.

Как да си направя живота феноменален?

Ако чувствате, че вашият живот в момента е феноменален, това е перфектно. Вие сте успели да развиете себе си до една степен, в която всички предизвикателства ги приемате по един добър начин и чрез тях успявате да доразвивате личността си. Обаче ако това не е така, ето няколко основни правила и техники, за да може вашият живот да стане феноменален.

1. Не обвинявайте другите хора

Каквото и да ви се случи, никога не обвинявайте другите. И най-вече не смятайте, че нещата са се случили поради тяхна вина. Истината е, че вината е само ваша и на никой друг. И бъдете сигурни, че може да промените дадената ситуация, без да променяте никого, а само като развиете себе си като личност.

2. Баланс между даване и получаване

Това е основен принцип в живота. Без него не може да има нормални отношения между хората. Дори понякога в началото да не изглежда така. След нарушаване на баланса (независимо дали вие сте сте давали, без да получавате нищо или вие сте получавали, без да сте давали нищо), везната ще се счупи и после ще е много трудно да се залепи отново. Тук е важно да спомена, че балансът винаги е между двама души, без значение в каква конфигурация (родител – дете, мъж - жена, колега - колега, приятел - приятел...). Затова внимавайте какво и на кого давате.

3.Гледайте на предизвикателствата като на нещо хубаво

Понякога възприемаме някои предизвикателства като страшни и лоши. Приемете предизвикателствата като тест за самите вас и вашата личност. Ако го решите правилно, този тест изчезва и преминавате към следващия, но ако не го решите правилно, той може да изчезне, но след време, независимо кога и под каква форма, той пак ще се покаже, за да те изпита с надеждата, че вече ще дадеш верния отговор. Затова се замислете. Ако някои ситуации в живота ви се повтарят под различна форма, може би тестът още не е решен. Ако си решавате теста вярно, няма да имате проблеми. Затова, ако видите подобна ситуация от преди, си отговорете първо как го реших миналия път и какъв беше резултатът.

Разбира се, това са основни правила, но те са валидни за всеки човек - независимо от социалното му положение или пол. За да видите, че животът е феноменален още сега, погледнете календара и ще забележете, че само този месец има 4-ти понеделника, вторника, сряди, четвъртъци, петъци, съботи и недели.

Здравейте, читатели на iwoman.bg

Казвам се Димитър Пенчев на 28 години съм от София.  Мисля, че кой съм аз не е толкова интересно и не може да ви направи живота феноменален. Искам да споделя някой от моите виждания и принципип с вас с, които абсолютно всеки може да си направите живота феноменален. Ако си мислите в момента, че ще ви кажа как да манипулирате другите и как може да ги промените  с различни техники ще трябва да ви разочаровам. Истината е, че другите хора неможе да ги промениш дори да успете по някакав начин, ефекта ще е много временен и резултатите след време ще са катастрофални.  И няма да ви се обидя ако не сте съгласни с моето мненение и сте се отказали  вече да четете моята статия, понеже сте очаквали да прочетете нещо друго.

 

Какво е феноменален живот?

На този въпрос може да си отговорите сами и  да си изберете какво означава за вас. Аз лично реших да ви помогна като извадих  думи от тълковният речник, които описват тази дума:

необикновен, изключителен, необичаен, рядък, особен, странен, извънреден, забележителен, чуден, удивителен, невъобразим, парадоксален, свръхчовешки, свръхестествен, невероятен, невъзможен, неизвестен, нечут, грамаден, колосален, чудовищен

 

Как да си направя живота феноменален?

Ако чувствате, че вашият живот в момента е феноменален това е перфектно. Вие сте успяли да развиете себе си до една степен в която всчики предизвикателства ги приемате по един добър начин  и от тях успявате да развивате личноста си още.  Обаче ако това не така ето няколко основни правила и техники и вашият живот да е феноменален.

1.       Не обвинявай другите хора - Каквото и да ви се случи никога не обвинявай другите. И най вече не смятай, че нещата са се случили поради тяхна вина. Истината е, че само по ваша вина и на никой друг. И бъдете сигурни, че може да промените дадената ситуация без да променяте никой друг а само като развиете себе си като личност.

 

2.       Баланса между даване и получаване – Това е основен принцип в живота. Без него неможе да има нормални отношения между хората. Дори понякога в началото да не изглежда така. След нарушаване на  баланса (независимо дали вите сте давали без да получвате нищо или вие сте получвали без да сте давали нищо), везната ще се счупи и после ще е много трудно да се залепи отново.  Тука важно е да спомена, че баланса винаги е между човек и човек, без значение в каква кофигурация ( родител – дете,  мъж- жена,  колега-колега, приятел-приятел или друга). Затова внимавайте какво и на кого давате.

 

3.       Гледайте на предизвикателствата като  нещо  хубаво – Понякога гледаме на някои предизвикателсвта като страшни и лоши неща.  Приемете предизвикателствата, че са тест за самите вас и вашата личност. Ако го решите правилно този тест изчезва и преминавате към следващият тест, но ако не го решите правилно той може да изчезне но след време независимо кога и по каква форма той пак ще се покаже да те изпита с надежда вече да дадеш верният отговор. Затова си помислете за самите себе си как някои ситуаци в живота се повтарят под разилична форма ще знаете, че може би теста още не е решен. Ако си решавате теста вярно няма да имате проблеми. Затова ако видите подобна ситуация от преди си отговорете първо как го реших миналият път и какъв беше резултата.

 

 

Това са основни правила разбира се, но те са валидни за всеки човек независи какво социално положение или пол е.  За да видите, че живота е феноменален още сега погледнете календара и ще забележете че само този месец има 4- ти ( понеделника, вторника, сряда,четвъртъка, петъка, съботи, недели).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама