Лечението за сексизъм – пари!


Лечението за сексизъм – пари!
Снимка: iStock/Guliver

Мили дами, вие сте сексистки по рефлекс. Точно толкова, колкото и мъжете. Защото и вие, и ние, сме хора.

До това заключение стигнах след спор с колежки в работа относно заплащането при мъжете и жените в... тениса! Причина да се спори беше изявление на най-добрия сред мъжете Новак Джокович. Ноле каза това, което мнозина виждат всеки ден – мъжете в тениса трябва да се борят за повече пари от жените, защото мъжките мачове привличат повече зрители и като цяло повече внимание.

Между другото, само информативно, миналата година мъжкият финал на "Уимбълдън” е гледан от 9,3 млн. души, а женският – от 4,3 млн. души. А в турнирите от Големия шлем мъжете играят 3 от 5 сета, докато жените – 2 от 3 сета, но възнагражденията са равни.

Сексизъм – веднага се чу от женската половина в офиса. И крайно абсурдно почнаха да се дават аргументи, които всъщност защитават позицията точно на Джокович. Например – нормално е на база гледаемост да се гледат приходите, честно е. Или - просто някои разбират равноправието джаста-праста, а за него трябва да се говори само когато изключим случаите, в които природата е дала неравен старт, внесе конска доза разум. И аха, рефлексът да бъде преодолян, дойде най-важният аргумент – и жените са положили толкова усилия, колкото и мъжете.

Тук вече спорът тръгна в посока "пожар”. В разпалването му бяха хвърлени куп взривоопасни подпалки. Първа беше Природата – виновна е, че е създала такива, които ходят за храна и такива, които отглеждат поколения; никой мъж пък няма заслуга, че е с по-големи физически възможности от жената, защото какво е виновна жената, че може да вдигне 50 кг., а мъжът – 100? ПРИРОДАТА е виновна – откъм мускули само, обаче!

Не се дадох, въпреки рехавата мъжка подкрепа – ей, как само бягаме да спорим с жени! Във вдигането на шум жените са шампион и трябва да са с по-добро заплащане по този параграф, категорично!

Как завърши всичко ли – естествено, когато дойде СЕКСът! Какво по-нормално в спор за СЕКСизъм! Съкрушаващият аргумент – защо в порното мъжете печелят по пет пъти по-малко от жените? Мъжете също полагат толкова усилия, колкото и жените – политически коректно казано. Да не навлизаме в теми и изследвания, които показват женското природно превъзходство по темата. Имаше едно например, според което мъжете могат да достигнат до около 20-тина оргазма на час (честно, не знам какви са били тия мъже в изследването, аз само на ум мога), а жените – до 10 пъти повече! Чисто доказателство каква дискриминаторка е Природата! И сексистка! И въобще забравих вече за парите!

Дискриминацията и сексизмът обаче не победиха, защото дойде горският, както се казва в стария виц за партизаните и стражарите. Сега работим с пълна пара – и мъже, и жени. А за да е поравно, днес заплати няма нито за мъжете, нито за жените. Инцидентно е, знаем! Но си е космическа справедливост отвсякъде!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама