Една много нелогична годинa


Една много нелогична годинa
Снимка: iStock/Guliver

Тази година беше годината на някаква коза. Не знам коя е козата и защо е била толкова нещастна и недоволна от живота, но направи тези 12 месеца изключително объркани за мен. Забърка ме в големи каши, после ги оправи, след това реши, че й е скучно и пак ме хвърли в дълбокото. И така цели 365 дни.

Може би това е първата година, в която наистина не научих нищо.

Уроците бяха толкова претупани, трудно разбираеми и като цяло странни, че се изгубих някъде между несподелената любов и връщането на старо гадже. После потънах при търсенето на работа, изскачането на много предложения, кое от кое по-добрo и накрая оказването пак без работа. Докато сега, дни преди края и на козата, и на годината, не си купих часовник с хронометър, за да отброявам точно времето до нейния край.

Как обаче започна всичко…

Всички ние се надяваме следващата година да е по-добра от предишната. Мечтаем за стари неща, но поднесени през ново време. На 1 януари си обещаваме да спрем да пием. Без да знаем защо да го правим, просто така сме решили. Да откажем цигарите или да не вдигаме на този, който ни наранява през цялата година. Накрая общенията стават не спазени, а ние обвиняваме годината, козата, маймуната или маите.

Англичаните казват, че човек трябва да помни само усмивките и нещата, които са ни направили по-добри през годината. Всичко останало са просто изпити чаши чай. И ние трябва да започнем да разсъждаваме по този начин. Да си спомняме само доброто: направено от нас, за нас и около нас. Може би трябва да се фокусираме именно върху тези неща. Защото ако си направил нещо малко, което е променило нечий живот през тази година, значи си направиш нещо голямо - без да го осъзнаваш. И заради това си е струвало. Заради това трябва да се фокусираме върху следващата година и да направим нещо много по-голямо.

И въпреки всичко продължавам да твърдя, че 2015 не беше моята година. Може би помня само лошото или моментите, които бях сам или нещастен. Може би те бяха повече и ми оставиха ясен отпечатък. Навярно съжалявам за много неща и се моля да върна времето назад и да ги променя. Въпреки това знам, че никога няма да го постигна. Ако бях по-силен, по-смел, по-голям оптимист..., щях да знам, че всичко е било преход - от едно място към друго, от едно време към друго. Щях да повярвам, че всичко е имало причина, просто не съм я открил. Дано на края на 2016 да разсъждавам по този начин.

А на всички вас пожелавам много здраве. Колкото и пъти да е повтаряно - то наистина е много важно. Пожелавам ви много късмет, за да бъдете щастливи. Любов, която да ви направи спокойни и същевременно изпълнени със сили и енергия за живот. Чувства, които да ви правят пълни, а не празни. И да сте заобиколени от хора, на които им пука за вас. И ако решите да извършите нещо лудо, глупаво, скучно или безразсъдно…то те да ви кажат, че не е правилно, но въпреки това да го направят с вас.

Всички нас ни очаква годината на някаква маймуна. Не разбрах дали е малка, луда или сива. Или пък всички заедно! Знам само, че се надявам да не полудея заедно с нея!

Весели празници!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама