Начало номер 2015


Начало номер 2015
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка нова година е едно ново начало. Нов път, по който да вървим. Така през всеки един месец от същата тази нова година ние трябва да си пожелаваме нови неща, да си поставяме нови цели и да ги следваме. За да настъпи промяната пълноценно ние трябва постоянно да се самоусъвършенстваме. Но как да промениш себе си за една година? Как да моделираме собствения си живот? Как да започнем отначало…

Спомняте ли си какво си пожелахте в новогодишната нощ преди 5 години? Ами преди 8? И изпълнили се това, за което мечтаехте? Много хора си поставят различни цели – ще спра да пуша през януари, ще се разделя с човека, който ме наранява, ще призная чувствата си на този, който дори не ме забелязва. Ще започна нова работа или ще науча нов език. После към края на същата тази година осъзнаваме, че не сме изпълнили нещата, които сме си обещали. Оставили сме се на течението и сме превърнали новото начало, новият път на новата година в нещо тривиално и обикновено, превърнали сме я в една обикновена година. И вината е само в нас самите.

В романтичните комедии много пъти, когато някой герой си пожелае нещо, той гледа към звездите. В същия момент дават кадър на някоя падаща звезда, която сигурно символизира изпълнението на неговото желание. В реалния живот рядко виждаме падащи звезди, но това не ни спира да мечтаем. Няма нищо лошо в това да имаме много желания, да имаме много цели, постоянно да искаме нещо и да правим всичко възможно, за да го постигнем. И трябва да започнем да го правим възможно най-скоро. Ето, 2015 е чудесно ново начало за промяна.

Именно затова в едно начало номер 2015 всички заедно трябва да се опитаме да изпълним нещата, които искаме да ни се случат в нещата. Да си помогнем сами. Да осъзнаем, че реалността е това, което сами градим. Ние самите сме художниците на нашия житейски пейзаж. За да не съжаляваме един ден за нещата, които не сме направили.

През януари трябва да осъзнаем какво искаме. Да анализираме миналите години, това, което не сме направили, възможностите, които сме имали и шансовете, които не сме грабнали. Февруари трябва да поставим първата тухла на строежа на нашето бъдеще. Да започнем с малките стъпки. Да построим основата на това, към моето се стремим. Март и април са месеците на усилен труд. Месеците на изясняването на това, което искаме да направим. Месеците, през които трябва да докажем на себе си колко силно искаме промяната. През май можем да си починем леко, защото тогава пролетта ще е дошла и все пак трябва да намерим малко време, за да й се насладим. Юни и юли ще открием успеха, който сме постигнали и ще видим първите пъпки на нашите цели. Август и септември ще се забавляваме. Октомври и ноември отново ще се хванем на работа. Ще довършим това, което сме започнали. Накрая на годината ще седнем на един люлеещ се стол пред някоя камина (въображаема или истинска) и ще започнем да чертаем нови цели…. за следващите нови начела.

За новата година пожелавам на всеки да открие това, което търси. Да открие вътре себе си пътя, по който да върви - да го следва, без да спира. Да не се отклонява от целта, никога да не спира пред знака "СТОП" и винаги да се движи по път с предимство. Пожелавам да открие любовта, за която всеки бленувана и да върви ръка за ръка с нея. И не спирайте да мечтаете - никога не знаете кога мечтите ще се превърнат в реалност. И никога не трябва да забравяме същността на празниците - да не спираме да вярваме, че чудесата се случват. Нека всеки ден от новото начало 2015 да бъде празник за вас!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама