За женската самокритичност през погледа на един мъж


За женската самокритичност през погледа на един мъж
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние сме хипер-критични към себе си. Имам предвид - всички имаме по нещо, което не харесваме у себе си и което никой друг не би забелязал. За мен, например, това са "пилешките” ми крака. Но дали си мисля, че всички жени в бара ме зяпат и си шушукат „боже, виж оня пич там какви кльощави крака има”? Вероятно не. Въпреки това, фактът, че аз си го знам е достатъчен, за да изпитвам някаква несигурност.

Но при всеки е различно. Лично аз съм склонен да срещна тази несигурност лице в лице и да се преборя с нея с помощта на панталони със спортна кройка и широки дънки. Но за други несигурността може да прерасне в нещо по-голямо. Осъзнах това, докато обсъждахме темата с няколко приятелки.

“Вие, момчета, забелязвате всичко” – каза една от приятелките ми, която твърдеше, че мъжете имат набито око за всеки женски недостатък. “Отпуснатата кожа на ръцете. Пъпката на челото. Двата излишни килограма.” Засмях се, което не я успокои особено и й казах, че на мъжете не им пука за което и да е от тези неща. “Не, вие забелязвате всичко”, продължи да настоява тя.

OK… това донякъде е вярно, но е силно преувеличено. Разбира се, че може да забележим някои неща, но едва ли ще се задълбочим. Например отпуснатата кожа на ръцете – да, някой мъж може да я забележи, но силно се съмнявам, че след това ще започне да ви препоръчва диети и фитнес.

Нещата изобщо не стоят по този начин, особено в спалнята, където, изглежда, жените се чувстват най-несигурни. Когато сме в леглото, всеки се захранва от енергията на другия. Не сме си свалили дрехите, за да се критикуваме, а за да сме заедно. Така че постоянните притеснения как изглеждате в нашите очи ще ви изиграе лоша шега в дългосрочен план. Никога не съм чувал някой от приятелите ми да се е облякъл обратно и да е избягал, след като е забелязал малко целулит. Просто няма как да стане.

Много жени се притесняват от това, че ще ги сравняваме с другите жени, с които сме спали или с любимите си порнозвезди. Но мъжете, все пак, много добре могат да правят разлика между реалност и фантазия. Макар че бих се радвал всяка жена в леглото ми да изглежда като порнозвезда, в действителност не го очаквам. Защо ли? Защото порното се основава на фантазията. И ние не очакваме реалният ни живот да съответства на фантазията. Не се притеснявайте, не ви сравняваме с порнозвездите. Просто се отпуснете и бъдете себе си.

И какво, ако имате някой и друг недостатък? Както гласи клишето, никой не е съвършен. През повечето време ние дори няма да забележим отпуснатата кожа или една-две пъпки. Но ще забележим и най-малката следа от несигурност и всъщност това е, което мъжете намират за непривлекателно. Ние предпочитаме да сме с по-несъвършено изглеждаща жена, която се чувства добре в кожата си, отколкото с някоя, която е по-атрактивна физически, но непрекъснато се притеснява как изглежда от определен ъгъл. Несигурността не е секси. А когато си мислите, че мъжете забелязват всички ваши недостатъци и ви осъждат, вие само привличате вниманието им към тях.

Когато сме с вас в леглото, ние просто се радваме, че сме там заедно. Не анализираме всеки аспект от женската анатомия и не си водим бележки. Така че следващият път, когато се тревожите какво мисли някой мъж за вас, по-добре се фокусирайте върху собствения си комфорт. Жените са много по-критични към себе си, отколкото някой мъж някога ще бъде.

Да, мъжете вероятно също са по-критични към себе си, отколкото някоя жена някога ще бъде. Както казах, ние сме най-суровите си критици. Важното е да не се тревожим заради недостатъците си и да преодолеем несигурността. Ако сте доволни от начина, по който изглеждате и, по-важно, от начина, по който се чувствате, просто се наслаждавайте на момента и не се тревожете за останалото. Мъжете ще бъдат привлечени от вашата увереност и самочувствие, а когато нямате задръжки, вие също ще се забавлявате повече.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама