Никога не казвай това на жена


Никога не казвай това на жена
Снимка: iStock/Guliver

Ако НЕ искате да си навлечете сериозни проблеми, никога, ама никога не казвайте тези неща на една жена.

1. "Всички велики учени, писатели и композитори са мъже"

Просто недей. Няма смисъл. Остави Моцарт, Толстой и Нютон намира. Мъже, мъже - голяма работа. Освен това никога няма да може да се справиш с тезата, че жените са исторически потиснати и е нямало как да развият тъкмо тези умения. Стига си се занимавал с история, гледай към бъдещето, а там само жени има.

2. "Мога да ми чинии, но не и да чистя"

Знаем, че много ти се иска да се влезе в едни особени преговори. В тях ти тъй или иначе като съвременен мъж все пак си признал, че няма как жената да върши цялата домакинска работа. Но все още ти се иска поне да вземеш по-лесната, че да ти се размине. Веднага обаче ще разгадаят леко мършавия ти ход. Затова прави всичко и не протестирай.

3. "Какво искаш за рождения ден"

Разбираме практическата ти идея - все пак да няма разминаваме между твоята изненада и нейните желания. Но това в отсрещната страна означава, че общо взето не си забелязал какво харесва и нямаш ни най-малка интуиция за вкусовете й. А за толкова време трябва да си забелязал. Черна точка. Имаше там един далечен разговор през октомври, когато уж случайно беше вмъкнато нещо за това колко много искала да види Сицилия? Е, къде слуша тогава, за да схванеш, че това е общо желaние за рождения ден? Вместо това се направи на умен и каза - Да, да, там са снимали части от "Кръстника"...

4. "Може да се разделим за някакъв период"

Въобще не разчитай на това. Периодът ще е 60 години и накрая ще си видите некролога на някое дърво. Стигнеш ли до тоя ход, по-добре да се разделяй завинаги и това е. Не очаквай някакви кратки паузи, "отдих" и подобни санаториумни изживявания внезапно да запалят отново връзката. Когато една жена се разделя временно, тя просто малко се притеснява да каже, че работата е заминала.

5. "14-ти февруари не е кой знае какво"

Разбира се, че не е. Но си го спести просто. Ясно е - пълна бюрокрация, клише, вечеря за двама. Въпреки това чинно си го празнувай. Иначе знаем, че много ти се насъбира - Коледа, Нова година, 14-ти, 8-ти март - сложно е да си оригинален всеки път. Но това ти е кръста - носи си го.

6. "Еманципацията пречи на жените"

И ти го знаеш, и те го знаят - няма жена, която действително да харесва ролята на многоръката Шива и да я спазва с удоволствие всеки божи ден и да се кефи на бачкане + деца + още 1000 работи. Въпреки всичко нека това остане просто публична и световна тайна, която не бива да се оспорва. Жените си обичат еманципацията и толкоз, може да се изтерзаят до скъсване, но няма да се откажат от нея.

7. "Мъжете са творци, жените - музи"

Ако искаш по най-бързия начин да активираш и без това стряскащата мисъл за остаряването в противоположния пол, съответно свързан и със способността да влизат в ролята на муза...Не закачай тази чувствителна материя, дори да са те осенили музите.

 

Автор: Крум Пеев

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама