7 мита за лазерната епилация, които трябва да останат в миналото


7 мита за лазерната епилация, които трябва да останат в миналото
Снимка: istock / Guliver

Всички имаме досадни косъмчета, от които бихме искали да се отървем веднъж завинаги. Без съмнение лазерната епилация е един от най-ефективните начини за обезкосмяване и все повече жени избират именно този метод пред досадните самобръсначки и болезнената кола маска. Има обаче много митове и погрешни схващания, свързани с лазера, които витаят в обществото. Ето кои 7 мита ще развенчаем днес.

Мит 1: Процедурата е болезнена

Лазерната епилация, колкото и страшно да звучи, е изненадващо безболезнена. Разбира се, всички имат различни прагове на болка и е трудно да се прогнозира точното усещане, но описанията варират от изтръпване до леко ужилване. Във всички случаи методът е по-безболезнен и бърз от кола маската и не причинява раздразнения по кожата. Освен това, повечето модерни уреди имат вградени вентилатори за хладен въздух, които допълнително облекчават усещането.

Мит 2: Действа само на светла кожа

Преди около 10 години лазерите действително работеха само върху жени със светла кожа. Но с напредването на технологиите, вече и по-смуглите дами, а дори и тъмнокожите, могат да се възползват от предимствата на този вид епилация.

Мит 3: Необходими са няколко години

Истината е, че са нужни най-много 5-6 процедури, за да се отървете от около 90% от нежеланите косми. Предвид факта, че една процедура се прави през 6-8 седмици, то значи крайният резултат ще е на лице само след няколко месеца. След това ще имате нужда от поддържащи процедури, които са изцяло според вашите нужди – веднъж или два пъти годишно.

Мит 4: Много е скъпо

Истината е, че в дългосрочен план лазерната епилация излиза много по-евтин метод за обезкосмяване. Масово жените се стряскат от единичната цена на процедура, но при закупуването на пакет от 6 процедури цената е почти двойно по-ниска, а резултатът ще държи години наред.

Сега можете да се възползвате от -40% намаление на лазерна епилация в Салони за красота Murphy. Повече информация научете ТУК!

Мит 5: Опасно е

За епилацията се използва лазер, който унищожава пигментите в космените фоликули, което означава, че апаратът е насочен само към тях и нищо друго. Това оставя околните тъкани невредими, така че няма причина да се притеснявате за безопасността на процедурата.

Мит 6: Лазерът води до засилено окосмяване

Лазерното обезкосмяване не води нито до повече, нито до по-тъмни косми. Всъщност, точно обратното - всяко процедура намалява между 10 и 25 процента плътността, гъстотата и скоростта на растеж на космите.

Мит 7: Космите се връщат след бременност

Да, възможно е да се появят няколко косми по време на бременност, но изобщо не може да става дума за загуба на ефекта от процедурите. Като цяло, бременността и периода на кърмене не са подходящи за лазерна епилация заради променливите хормонални нива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама