Ужасът да спиш с двама!


Ужасът да спиш с двама!
Снимка: iStock/Guliver

Все повече момичета попадат в омагьосания кръг на паралелните връзки. Нещастни, недооценени или видимо пренебрегнати, те не оставят официалния си партньор, но за сметка на това се впускат в друга връзка с мъж, коренно различен от реалното им гадже. Новото гадже обаче, в повечето случаи, не се оказва по-различно от старото, и така омагьосаният кръг се затваря. Защо обаче е така?

Според много психолози проблемът започва от първото гадже. Той е мъж, в когото тези момичета са се влюбили: интелигентен, красив, с добро възпитание и образование, който ги е карал да се чувстват "най-щастливи". Впоследствие обаче рутината на връзката превръща мъжа от "идеален" в просто "обикновен". Щастливите вечери на вън се превръщат в скучна пица пред телевизора. Излизанията, подаръците и повтарянето на "Колко си красива" се променя в една постоянна и перманентна досада, която води до логичния въпрос: Щастлива ли съм?

Тогава, в този момент, или малко след него, се появява другото гадже. Той е всичко онова, което първото не е: романтиката се е върнала, страстта е на лице, ухажването е в ход, щастието е взело отново превес. Получава се странната ситуация, при която момичетата имат гадже, което нехае за тях, и ухажор, който според неговите думи ще направи всичко за тях. Именно тогава започва паралелната връзка!

Първоначалната идея е, че тя е само временна.

Кратко увлечение от скучното ежедневие. Момичетата измислят купища оправдание: закъснявам от работа, ще ходя на фитнес, излизам с приятелките, което по никакъв начин не буди съмнения. Те си мислят, че това е някакво временно увлечение, кратка авантюра. Това дори не е изневяра, лек флирт е - самоубеждават се те.

Въпреки това - то си е изневяра!

Парадоксът е в това, че реално същите тези жени се влюбват в копия на първите си приятели, такива – каквито са били в началото на връзката им: нежни, добри и романтични. Те не се разделят с първото гадже по редица причини: обичат го, искат го, не искат нова официална връзка. Но поддържат и паралелна такава, за да си набавят това, което им липсва. И ако до преди време изневярата беше епитет само за мъже, то в днешния свят тя е общо понятие.

Рано или късно обаче паралелната любов се превръща в ужас!

Гадже номер две започва леко да губи чара си. На него вече не му допада да е на второ място, срещите да са само с предварителна уговорка. Показността да е сведена до минимум. Връзката да не прилича на нищо. Решава, че няма смисъл от романтика, нещата опират до секса. И се превръща в скучния образ на гадже номер едно. Тогава започва истинският ужас - момичета са раздвоение, нещастни, несигурни и ужасени от разкритието. Започват да изпадат в редица притеснения и лекият флирт се превръща в кошмарна история.

Някъде по това време момичета правят своя избор.

Нямат друга алтернатива. В повечето случаи избират гадже номер едно: заради спомените, заради любовта, заради сигурността. Гадже номер две минава в графа – история, която искам да забравя. В други случаи, гадже номер едно разбира каква е историята и прекратява връзката. Тогава на преден план излиза тайният любим. Без значение какъв ще е изборът, нещата винаги завършват катастрофално и никога в правилните рамки!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама