5 съвета за безупречна визия от стилиста на лейди Даяна


5 съвета за безупречна визия от стилиста на лейди Даяна
Снимка: iStock/Guliver

Ана Харви е истинска легенда в модните среди. Известна като стилистката на Vogue, тя е била и дясната ръка на принцеса Даяна, що се отнася до външния вид на кралската особа. Ана Харви знае всичко за безпогрешния стил, независимо колко бързо се променят тенденциите в тази индустрия. Ето и нейните съвети, с които няма как да допуснете грешка в облеклото.

1. Следвайте правилото за А-формата

Полите и роклите с кройка, наподобяваща буквата А, са на практика вечни. Те създават фин силует и изглеждат елегантно. Най-важното при „А” линията (а и не само) е да се търси баланса с прилепнала блуза или жилетка. И обратното – полата тип молив трябва да се комбинира с по-свободен топ.

2. Не взимайте дрехи според възрастта си

Забравете за стереотипа с възрастта и дрехите, защото това не е фактор. Виждала съм много млади момичета, облечени наистина потресаващо, с уж дрехи за тяхната възраст, но несъобразени с формите на тялото им. Затова на първо място се съобразявайте със собствената си линия, след това с тенденциите и най-накрая с възрастта. Все пак, стилът е вечен.

3. Бъдете внимателни с плисираните дрехи

Така актуалните плисирани и солей поли могат да ви изиграят лоша шега. На пръв поглед прикриват несъвършенства, но всъщност подчертават други, като корем и паласки. В случай, че не искате акцентът да пада върху кръста ви, нека плисето да започва от бедрата надолу.

4. Не се страхувайте от ярките цветове

Те носят настроение и създават положителна атмосфера. Много жени се страхуват да излязат от зоната си на комфорт, включваща черно, сиво и бяло, особено за по-официални събития. Препоръчвам за специални поводи да се спрете на елегантни цветове като нар, малина, смарагд и сапфир.

5. Избирайте чорапогащи в тон с кожата си

Изглежда много неестетично жена със снежно бяла кожа да носи тъмно бежов чорапогащник, например. Не забравяйте, че лъскавите чорапогащи правят краката да изглеждат по-дебели, а матовите по-тънки. Ако искате да купите колоритни чорапогащи в ярки цветове, купете по-голям размер, така че цветът да стои равномерно, дори когато чорапогащите се разтегнат нагоре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама