Пенелопе Крус: Не купувайте дрехи с кожи тази Коледа


Пенелопе Крус: Не купувайте дрехи с кожи тази Коледа
Снимка: Getty Images/Guliver

Пенелопе Крус за пореден път се обяви срещу използването на екзотични кожи с косъм в модната индустрия.

Снимката на световноизвестната актриса следва скорошните решения на водещи модни дизайнери и марки – включително Zara, H&M, Gucci, Michael Kors, Chanel и Armani – да се откажат напълно от кожите от лисици, норки, чинчили и т.н.

Крус, която подобаващо бе номинирана за награда "Еми" за ролята ѝ в хит-сериала "Убийството на Джани Версаче", където играе италианския моден дизайнер Донатела Версаче – също току-що забранила кожите от марката си – е изключително радостна да види такива позитивни промени в модната индустрия.

"Най-накрая, толкова много дизайнери слагат край на кожите от лисици и норки, а аз нямам търпение да дойде денят, в който никое животно не е хванато в клетка или капан, за да бъде убито само в името на модата", сподели актрисата, която за пръв път застана срещу кожите в реклама за организацията за защита на животните PETA в 2012 г.

Обявявайки, че компанията обръща гръб на кожата с косъм, Донатела Версаче каза по-рано тази година: "Кожи? Не участвам в това вече. Не искам да убивам животни, за да правя мода. Чувствам, че не е правилно."

Крус е само една от многото високопрофилни звезди, включително Памела Андерсън, Чарлийз Терон и Пинк, които призовават за край на фермите за кожи.

Организацията, с която Крус обединява сили тази година, споделя още: "Както разкриват кадрите на PETA, животните във фермите за кожи прекарват целия си живот затворени в тесни, мръсни телени клетки, преди да бъдат убити с токов удар, в газови камери или с отрова. Други се хващат в железни капани, които се затварят върху краката им, често пробивайки до кокала, причинявайки неописуема болка. Някои се опитват да прегризат собствените си крайници, за да избягат. Ако животните, хванати в капани, не умрат от загуба на кръв, инфекция или гангрена, хората, поставили капаните, ги задушават, бият или стъпкват до смърт."

Освен за палта, кожи от лисици и норки – и дори от кучета и котки в някои случаи – се ползват изключително често за пухените яки на качулки, помпони на шапки или украшения на ръкавици, когато те не са синтетични.

Испанската актриса винаги е била силно изразен застъпник на животните и тя и съпругът ѝ са дали дом на много спасени кучета и котки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама