Трансджендър дизайнер дебютира на Седмицата на модата в Ню Йорк (видео)


Трансджендър дизайнер дебютира на Седмицата на модата в Ню Йорк (видео)
Снимка: Стоп кадър

Дизайнерът от Лос Анджелис Пиер Дейвис дебютира в Ню Йорк тази седмица, ставайки първият транссексуален дизайнер, който представя колекцията си на Седмицата на модата.

Съветът на модните дизайнери в Америка, който представлява повече от 500 дизайнери, обяви миналия месец, че марката на Дейвис No Sesso ще "направи Седмицата на модата незабравима".

Събитието започна с акцент върху мъжкото облекло, като след това се прехвърли и на дамското.

Пред репортери Пиер Дейвис съобщи, че се надява марката да "вдъхнови хората да проявят повече разбиране към ближния си, както и да осъзнаят, че не всичко е само естетика и търговия". "Нужна е и човечност", допълни още Дейвис.

Трансджендърът също каза, че е важно "всеки човек да получи шанс да се бори, независимо от неговата идентичност". "Просто искам да покажа работата си. Благодарен и щастлив съм, че имам възможност да го направя по време на Седмицата на модата", сподели Пиер пред репортер на АФП.

От няколко години насам на подиума на Седмицата на модата се появяват и транс модели, като през 2017 г. на ревюто на Calvin Klein дефилира 16-годишен транс модел.

 

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама