5 причини защо не можете да си намерите мъж


5 причини защо не можете да си намерите мъж
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте интелигентна, привлекателна и образована. На пръв поглед имате всичко, но сте нещастна в любовта. Може би не можете да видите реалната причина да сте необвързана, затова ви даваме 5 възможни.

1. Прекалено много искате да се омъжите

Ако единственото, което ви интересува, е да се омъжите, още на първата среща оценявате мъжа спрямо това дали е надежден за съпруг. Не искате напълно да го опознаете. Мъжете обаче виждат своите партньорки като бъдещи съпруги само когато са сигурни, че всички останали неща са наред.

2. Прекалено много усложнявате нещата

Много жени имат склонност да драматизират и да четат твърде много между редовете, когато всъщност няма причина да го правят. Мъжете и жените мислят различно. Повечето мъже имат ясно и логическо мислене, докато жените обръщат прекалено много внимание на ненужни подробности. Разбира се, няма как да променим начина, по който мислим, за да отговаря на изисквания на срещуположния пол. Но е по-добре да избягвате фрази като "Чувствам, че нещо не е наред". Те определено не се харесват на мъжете.

3. Не можете да обичате мъж

Мъжете и жените не винаги говорят един и същ език на любовта. Психолозите са убедени, че мъжете имат нужда да усещат уважението на своите половинки, докато жените ценят романтичните прояви. Както с всичко останало, е важно да намерите правилния баланс. Прегръдки, целувки и мили жестове ще ви покажат, че партньорът ви обича, а похвали и зачитане на неговото мнение са знаците на уважение, които той желае.

4. Имате нужда от многооо неща

Социалните изисквания към мъжете са по-високи, отколкото към жените. Те трябва да изкарват достатъчно, за да издържат семействата си. Те трябва да бъдат по-силни, по-умни, по-спокойни. Не казваме, че към жените няма, но някои дами имат твърде дълги списъци с изисквания към техните бъдещи партньори, без да се замислят какво могат да им дадат в замяна.

5. Живеете в измислен свят

Приказните анимации на "Дисни" и холивудските филми са попречили на много жени да намерят любовта в истинския живот. Клишетата използвани в романтичните ленти са толкова далеч от реалността, че има много малко хора на тази планета, които могат да се впишат в тях. Това не означава, че не можете да намерите любовта, за която мечтаете. Най-важното нещо е да имате чувства към човека, а не към идеализирания му образ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама