Да си в отворена връзка? Не, това не е изневяра


Да си в отворена връзка? Не, това не е изневяра
Снимка: iStock/Guliver

Все повече двойки решават да разнообразят връзките си, включвайки нови партньори в нея. Не, това не е изневяра. Това е отворена връзка, която в повече случаи няма правила. За едни може да е странно, други го приветстват с отворени обятия (особено мъжете). Въпреки това, новият метод във връзките става все по-популярен и използван сред младите хора. Кои са ползите и какво трябва да се вземе под внимание?

1. Обикновено "входът" е отворен за нови партньори 

Няма точно правило колко нови партньори могат да се включат в отворената връзка. Обикновено се приема, че и двамата партньори имат свобода да имат краткотрайни отношения с други хора. Тези отношения в повечето случаи се има предвид просто секс, без обвързване. Съществуват обаче и много примери в двойки, където партньорите имат и постоянни любовници. Тук под любовник трябва да се има предвид партньор, за който официалната половинка знае.

2. Отворените връзки не са тайни и водят до разнообразие 

Изневярата обикновено е таен акт на конкретна лъжа към партньора (сексуална или емоционална). Отворената връзка позволява на партньорите да внесат разнообразие чрез явна допълнителна половинка. Тази половина може да бъде "добавена" към сексуалните занимания на двойката или да бъде индивидуално занимание на един партньорите. Който и начин да се избере, той със сигурност ще доведе до разнообразие в отношенията.

3. Няма правила

Това е една от най-големите ползи в отворената връзка. Ако изневярата съдържа в себе си много напрежение от това да ни хванат, то при отворената връзка всичко е явно, а правила няма. Може да се правят различни неща, с различни хора, включващи или изключващи официалната половинка, всичко с цел приключение.

Въпреки всички посочени плюсове, отворената връзка има и спорни моменти. Например въпросът за влюбването. Много двойки не искат да добавят нов партньор в отношенията си от страх, че половинката им може да се влюби в него. Това е основателен страх, защото обикновено сексът сближава хората и води до създаване на трайни емоции. Все пак, отворените връзки се препоръчват за хора, които имат открити и честни отношения. И които се познават добре. Тогава влюбването може да бъде избегнато!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама