5 домашни закуски, с които ще отслабнете


5 домашни закуски, с които ще отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Много жени искат да се отърват от излишните килограми, но това не винаги е толкова лесна задача. Важно е да се опитате да балансирате калориите, които приемате, и калориите, които изразходвате всеки ден. По този начин ще отслабнете лесно, ефективно и бързо. Като начало, ще трябва да се откажете от бързите закуски като хамбургери, банички и т.н. Диетолози съветват да обърнете внимание на здравословните закуски, които всъщност могат да се откажат и доста вкусни. Ние сме подбрали 5 подходящи.

1. Сандвич с краставица вместо хляб 

За да отслабнете, все пак трябва да се откажете от тестените изделия. Нашето предложение е сандвич с две резенчета краставица, между които да поставите филе/шунка и кашкавал. Тези малки хапки се получават много вкусни, пък и ще дадете на тялото си нужните витамини и минерали. Вместо краставица можете да използвате друг вид зеленчук.

2. Запечени морковчета

Нарежете морковите на пръчици и ги запечете върху хартия за печене. Можете да добавите малко зехтин и различни подправки по ваш избор като черен пипер, чесън на прах и сол. Не прекалявайте със солта, защото тя задържа вода в тялото и не е подходяща в големи количества, когато спазвате диета. Тези морковчета са много вкусни, но най-важното е, че са изключително полезна закуска.

3. Сандвич с авокадо 

Тук можете да включите хляб, стига той да е черен. Препечете филийките на тостер и ги намажете с добре намачкано авокадо. След това овкусете. Можете да добавите няколко капки лимонов сок и подправки на вкус.

авокадо

4. Краставица с риба тон 

Нарежете краставица на по-големи резенчета. Издълбайте средната част, но се старайте да не се получи дупка. Трябва вашите краставички да изглеждат като малки чашки. След това напълнете краставиците с риба тон от консерва. Можете да гарнирате с подправки, магданоз или лимонов сок. Тази бърза и лесна закуска е много полезна и ще ви засити.

5. Ябълки с фъстъчено масло и овесени ядки

Първо нарежете ябълките на резенчета. След което ги намажете с малко фъстъчено масло и поръсете с любимите си ядки и сушени плодве. Можете да добавите малко мед или канела. Получава се много вкусно и е засищащо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама