Чай Масала


Чай Масала
Снимка: supichka.com

Масала означава смес от подправки. С тази индийска комбинация от подправки се приготвя и невероятно ароматния, енергизиращ и изключително полезен чай Масала, известен още като хималайски чай. Тъй като се приготвя с мляко чаят Масала е и много засищащ. Хималайският чай е много вкусен и сгряващ, чудесна напитка, с която може да замените всяка чаша кафе или чай.

Необходими продукти:

30 грама кардамон

30 грама канела

30 грама карамфил на пръчки

5 зърна черен пипер

20 грама джинджифил

50 грама пресен черен чай

1 литър прясно мляко

200 грама мед или кафява захар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хималайски чай Масала е подготовката на сместа от подправки Масала. За целта отделете семенцата на кардамона и заедно с другите подправки на зрънца счукайте в хаванче, като е най-лесно това става в метално хаванче. Канелените пръчици начупете на парченца. Джинджифилът настържете, или нарежете на ситно.

В голяма тенджера сложете 2,5 литра вода и добавете всички подправки, поставяте капака. Сложете тенджерата на котлона и след като заври оставете да поври 4-5 минути. След това свалете тенджерата от огъня и добавете черния чай. Чаят трябва да се запари за няколко минути, след което се прецежда.

Връщате чая на котлона, добавяте прясното мляко и меда/захарта и разбъркайте, за да се разтопи.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама