Обичате смути? Не правете тези 6 грешки


Обичате смути? Не правете тези 6 грешки
Снимка: iStock/Guliver

Смутитата набират все по-голяма популярност и са любима закуска на много хора. Те могат да бъдат наистина много вкусни и да ви осигурят всички нужни витамини и минерали. В тях можете да добавите всякакви плодове и зеленчуци. Въпреки че приготвянето им изглежда лесно, повечето хора допускат някои грешки. Ако искате да извлечете максимална полза от своето смути, без значение дали целите да отслабнете или просто да поддържате форма, не правете това:

1. Не използвате сезонни плодове и зеленчуци 

За да бъде максимално полезно смутито ви, то трябва да бъде със сезонни плодове и зеленчуци. Те съдържат най-много витамини и минерали, а също така са най-вкусни.

2. Добавяте прекалено много продукти

Не забравяйте, че вкусът няма да е особено приятен, ако добавите всичко, което намерите в хладилника. Няма смисъл да правите смути, което съдържа какво ли не. То може да бъде достатъчно полезно и с няколко полезни плода и зеленчука, не прекалявайте.

3. Пиете прекалено бавно или прекалено бързо

Някои хора обичат прекалено бавно да пият смутито си, други просто не могат да оставят чашата на масата заради приятния вкус. И двата начина на консумация са грешни. Ако пиете прекалено бавно, по-добре покривайте чашата, за да не се загубят полезните свойства на напитката. Ако пък го пиете бързо, е възможно да се подуете и да получите киселини. Нашият съвет е да пиете смутито на малки глътки. Така ще извлечете максимума от тях.

4. Пиете го топло

Това, разбира се, е личен избор, но определено смутито е по-приятно, когато е студено. Просто използвайте продукти, директно извадени от хладилника. За да постигнете този ефект, можете да добавите и замразени зеленчуци и плодове. Така ще получите ледено смути, което ще ви освежи в горещите дни.

5. Пиете еднакво смути всеки ден

Излезте от зоната си на комфорт, не правете едно и също смути всеки ден. Експериментирайте с различни плодове и зеленчуци. Обещаваме ви, че повечето комбинации са изключително вкусни. Не се придържайте единствено и само към една рецепта, а обогатявайте тялото си с помощта на най-различни плодове, зеленчуци, семена, ядки и тн.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО СМУТИ СПОРЕД ЗОДИЯТА!

6. Не добавяте зелени зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са неизменна част от здравословното хранене. Много голяма част от хората не обичат да ги ядат, особено в сурово състояние. Добавени в смути обаче техният вкус не е прекалено натрапчив. Те са богати на витамин К, витамин С, витамин А, фибри, калций, калий, магнезий и др. Ако искате да започнете с нещо по-неутрално, слагайте спанак в смутито. Той е пълен с полезни вещества, а вкусът му няма да ви дразни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама