Сиропирана баница с портокали и кардамон


Сиропирана баница с портокали и кардамон
Снимка: supichka.com

Чуем ли "сиропирана баница", веднага си представяме баклава. Това обаче е една по-различна рецепта. Фин сладкиш с ориенталски привкус, много по-ароматнен и с интересен вкус.

Необходими продукти:

400 грама фини точени кори

2 портокала

5 яйца яйца

2 чаени чаши захар

2 броя ванилии

2 чаени лъжици бакпулвер

1 супена лъжица краве масло

1/2 чаена лъжица кардамон

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сиропирана баница с портокали и кардамон е подготовката на корите за баницата. За приготвянето на този сладкиш е добре да използвате фини точени кори, колкото по-фини, толкова по-добре. Намазвате тава за печене с кравето масло. След това нарязвате корите с ножица на ленти така, както са на руло, без да развивате рулото кори. Може да нарежете корите с нож, все едно режете салам на дебели парчета. С ръце разделяте отделните ленти, за да не са слепени.

Разбивате яйцата заедно с 1 чаена чаша от захарта, добавяте ванилията и кардамона и разбърквате добре. Добавяте бакпулвера и сока от портокала и отново разбивате. Изсипвате сместа към корите и разбърквате леко с ръка. Печете баницата в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30-40 минути, докато придобие златист цвят.

Оставяте баницата да изстине. Заливате баницата с горещ сироп приготвен от 1 ½ чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар. Изчаквате баницата да попие добре сиропа няколко часа, за да се сиропира добре.

Източник: supichka.com


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама