Уникални бързи десерти само с 2 съставки


Уникални бързи десерти само с 2 съставки
Снимка: Istock/Guliver

Винаги искаме да имаме нещо вкусно у дома за десерт, а и самите ние да сме го приготвили. Времето обаче все не ни достига. За това решихме да се разровим и да открием за вас лесни и бързи рецепти само от две съставки.

Торта "Нутела"

- 4 големи яйца
- 250 грама течен шоколад

Разбивате четирите яйца на най-високата степен на миксера ви за около 6 минути. Именно в яйцата е тайната на тортата, за това спазвайте посоченото време. Когато яйцата станат три пъти колкото първоначалния си обем, може да спрете. След слагате течния шоколад в микровълновата за 20-30 секунди, колкото да се разтече. След това към него добавяте на 3 пъти яйцата - сипвате 1/3 към шоколада и разбърквате внимателно, така правите и с другите 2/3 от разбитите яйца. Изсипвате сместта в кръгла тава за печене и печете 20-25 минути на 180 градуса. Резултатът ще ви изненада!



Бананов сладолед

- 4 големи банана
- 2 суперни лъжици фъстъчено масло

Обелете и нарежете бананите на колелца. След което ги подредете върху хартия за печене в тавичка. Сложете във фризера и оставете бананите да замръзнат. След това ги извадете и в блендер ги разбийте заедно с фъстъченото масло. И това е!



Шоколадови трюфели

- 300 грама маскарпоне
- 200 грама шоколад (може и черен шоколад)

С мискер разбивате добре маскарпонето. Разстопявате шоколада на водна баня, докато се разстопи напълно. След това добавяте вече течния шоколад, който може и да е черен, за любителите на повечето какао. Отново разбивате добре с миксера и оставяте в хладилника за малко да се втвърди (най-много 10-тина минути, така че сместта да стане като пластелин). След това вадите и оформяте бонбоните, които може да оваляте и в какао (по ваш вкус). Подреждате ги на поднос върху хартия за печене и оставяте в хладилника за час, за да стегнат хубаво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама