Зеленчуков пай със свинско

  • Зеленчуков пай със свинско
    Дата: Снимки: foodieboulevard.bg
Дата: 16.07.2019 Снимки: foodieboulevard.bg
Iwoman.bg

Една по-нестандартна рецепта за пай.

Необходими продукти за 8 порции:

200 г елда, варена (по желание замени с булгур или лимец)

400 г кайма по избор

100 г тиквичка, настъргана (по желание можете да замените с тиква, морков, сладък картоф, червено цвекло, целина, спанак)

50 г сурови ядки по избор

50 г овесени ядки (по желание заменете с овесени трици, пшеничен зародиш, пшеничен гранулат или брашно по избор)

подправки по избор

сол на вкус

За червената част: 100 г червено цвекло, настъргано

декорация по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбъркайте всички продукти за пая до хомогенност, с изключение на червеното цвекло.

Разделете горната смес на две части в съотношение 2:3 (едната половина да е малко повече от другата). Добавете настърганото червено цвекло към по-малката половина от сместа и разбъркайте добре.

Изсипете двете смеси в тава по избор, декорирайте по желание и изпечете пая за 30 минути.

Охладете и го нарежете.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.