Как да се справите със страха си от обвързване


Как да се справите със страха си от обвързване
Снимка: iStock/Guliver

Дълбоко в себе си искате да бъдете обичани, ценени и разбирани, но понякога се притеснявате, че няма да бъдете приети от хората, от които сте най-привлечени.

Това е страх от обвързване и ако го имате, не сте сами. Това е просто самозащитен механизъм, маска, направена от вас самите, за да скриете уязвимата си страна. В крайна сметка обаче трябва да се разкриете, за да получите любов по начина, по който наистина заслужавате.

Страхът от обвързване се случва и в отношения, в които единият от партньорите отказва да се отдаде изцяло, като винаги слага своя защитен щит.

В края на краищата това не е нищо повече от страх да се отпуснете. Ето 4 неща, които ще ви помогнат да се освободите и да бъдете по-щастливи в любовен план.

1. Не взимайте телефона на човек, на когото нямате намерение да се обадите

Това е толкова нечестно. Вашето самозащитно, уплашено до смърт его с всичките му игри и маски е потиснало истинската ви същност. Ако нещо стойностно дойде и почука на вратата ви, ще бъдете твърде объркани, за да го видите. Не заблуждавайте нито него, нито себе си, защото в крайна сметка оставате нещастни и самотни. Забележете това поведение и се научете да го контролирате.

2. Спрете да лъжете себе си

Постоянно ли се сравнявате с приятелите си, които са във връзка? Каква е целта? Правите ли го единствено, за да се почувствате по-добре? Какво означават отношенията им за вас? Не забравяйте, че всеки е различен, когато става въпрос за любов. Може би просто трябва да приемете, че вашите отношения може и да не бъдат същите като тези на вашите приятели и близки. Но това не означава, че не можете да имате пълноценна връзка.

3. Погрижете се за самочувствието си

Посетете салон за красота, прочетете книга за самоусъвършенстване, присъединете се към клас по изкуство. В какво сте добри? Какво обичате да правите? Излезте и просто го направете. Независимо дали хората ви приемат или отхвърлят, не се променяйте. Ако това, което другите мислят за вас, е нещо, с което се борите, тогава много по-малко вероятно е да го пуснете. Иронията на това е, че вие сте най-критичният съдия. Така че преценете себе си по нещата, над които имате контрол.

4. Грижете се за себе си

Това означава да се храните здравословно, да спортувате, да прекарвате време с грижовни хора и най-вече да отделяте време за пълноценна почивка. По-вероятно е да щастлива във връзката си, ако се грижите за себе си, независимо от партньора си.

30 СЪВЕТА КАК ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама