В любовта няма трагедии, има огорчения


В любовта няма трагедии, има огорчения
Снимка: iStock/Guliver

"Ако искате да ви обичат, значи пресирате човека до себе си. Това, което мнозина наричат любов, е по-скоро нужда – такава, която изпитваш, когато си жаден, а няма вода. Любовта е активна заинтересованост от живота и развитието на обекта на любовта ви." Това пише известният руски психолог и психотерапевт Михаил Литвак в книгата си "Мъжете и жените. Главните правила на щастливото семейство".

Ето още съвети за любовта от него:

Когато човек разбира, че може да манипулира някой човек, то този човек му става безинтересен.

Правилото е, че колкото повече се обяснявате в любов, толкова любовта на жената намалява.

Когато жената е твърде издокарана и изрисувана, какво при нея не е наред? Сексуалният инстинкт. Разчита на глупака.

Истинският бизнесмен няма кога да ухажва, той и не умее. Той може да дойде и да заяви (и това без да му се подсказва): "Ти ми харесваш, ние бихме могли да живеем заедно. Какво ти е нужно? Трябва ти дом? Аз ще ти го осигуря. Но няма да те ухажвам и да ходя по ресторанти, защото нямам време". За такъв може смело да се омъжвате. Когато човек може да решава задачи, то той ги решава бързо и правилно. Но, разбира се, ако чувствате, че не ви подхожда, трябва колкото се може по-бързо да се разделите.

Къде е най-добре да си търсите половинката, в ресторанта или в службата? За да разберете какво представлява човек, трябва да го видите в работата, в трудовата ситуация.

Винаги мислете с кого се срещате, достоен ли ще бъде за вас този човек тогава, когато отбележите големите си успехи? Разбира се, вие ще украсите биографиите на своите бивши. Но струва ли си? Съветвам всички, които създават семейство, опознайте добре своя партньор. Тогава вие ще можете да предскажете какво ви очаква в бъдеще с него. Помислете струва ли всички инвестиции, които влагате в него.

Когато любовните ти отношения не вървят, заеми се с работа. Тогава ти от стъпало на стъпало растеш в своето развитие и любовните отношения се подобряват.

В любовта няма трагедии, има огорчения. Ако се стигне до трагедия, значи това не е любов, а нужда. Когато трябва постоянно да се удовлетворява един човек, какво прави другият човек? Тръгва си.

Човек никога сам не съзнава, че е глупак. Има една фраза, която го издава: "Аз съм емоционален човек". Това качество се издига в ранг на достойнство. С тази фраза той заявява, че е глупак.

Когато човек се добере до успеха, той става учтив, спокоен, добър и най-главното умен.

Не изневерявай! Ако изневериш, не позволявай да те хванат. Ако те хванат, не признавай, а ако признаеш, то признай за делови отношения, а не за сексуални. Някои, случва се, разказват за бившите си победи, нещо, което не трябва да се прави.

Колкото по-голям обем знания и възможности има човек, толкова по-силно може да обича.

Снимка: Жануа'98

Ако на човек в семейството всичко е благополучно, то веднага можеш да го поставиш на ръководна длъжност.

Избий си от главата тази глупост с мъжлетата. Просто трябва да се запознаеш с мъжете. Много жени мислят така: ще дойде рицарят на белия кон и ще ме отведе в прекрасното царство. Не! Ще дойде, но ще отведе не теб, а ако по погрешка те вземе теб, то ще те захвърли накрая.

Трябва да се подготвиш за срещата с мъжа. А подготовката трябва да стане така: трябва да се избавиш от желанието да привързваш мъжа към себе си. След това, когато от всяка среща с мъжа започнеш да получаваш удоволствие, ти няма да проявяваш желание да го задържиш. Ето тогава той ще остане! Аз знам, че ще стане така.

Аз знам теорията, че ако правилно визуализираме някакъв образ, то той ще стане реалност...

Да, тогава идва онова, което ти е нужно. В главата ти се е сформирал образът на мъж, с когото няма да бъдеш щастлива. Ти вече си имала такива. Ако искаш да имаш други, по-добри, трябва сама себе си да промениш. Тогава ще се промени и обкръжението ти.

Какво е това психологически развод? Обяснявам: когато по едни или други причини

разводът е невъзможен, се стига до психологически развод. Дълбоко в душата си ти преставаш да възприемаш мъжа си като съпруг, отнасяш се към него както към съседа, който няма никакъв ангажимент към теб.

Напомням, че сексът има няколко стадия. Отначало платоничен, когато само се любувате на обекта на своята любов, а в мислите си искате да преспите с него, мислите за него, мечтаете. Платоничният стадий трябвало да е кратък. След него моментално трябва да се премине към втория – пионерския или работещия, който помага да опознаете човека, а това става, като поработите с него. Работещият стадий трябва да е продължителен. Дори когато вашите отношения не завършат с нищо конкретно, то вие придобивате опит, който след това ще ви влезе в употреба. След това идва ред на комсомолския стадий, предсексуалния - прегръдки и целувки, този стадий трябва да бъде пределно кратък, защото въздържанието води мъжа до импотентност, а жената до полудяване. И накрая настъпва самият сексуален стадий.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама