(Не)споделената любов в живота


(Не)споделената любов в живота
Снимка: iStock/Guliver

Любовта има способността да променя всичко, до което се докосне. Тя може да направи самите нас други хора, да смени начина ни на виждане, отношението ни, духовното ни състояние. В зависимост дали е споделена или не, ние решаваме дали да бъдем по-силни заедно или да носим товара си поотделно.

Такива, обаче, са взаимоотношенията ни не само с хората, а и със самия живот. И преди да си направите прибързани заключения искам да ви уверя в едно - животът ни обича, така че проблемното звено във връзката ни не е той.

Замислете се, ако вие не обичате някого, можете ли да очаквате от него доброто, за което мечтаете? И не, отсрещният не е лишен от него, но имайки негативно отношение, вие не му позволявате да се покаже в друга светлина. Колкото повече обичаме нещо, толкова повече красиви качества намираме в него, сякаш просто гледаме с други очи. А защо си мислим, че същото не се отнася и за живота ни?

Разбира се, проблемите не свършват, когато дадеш любов, но те вече съвсем не изглеждат по същия начин. Вече имаш доверието, че случващото се ще има позитивен завършек и можеш да почувстваш опората, знаейки, че не си сам.

Винаги помнете, че животът ви, точно такъв, какъвто е в момента, би бил благословия за някого, докато остава недооценен от вас. Няма как да очакваме той да се преобрази изведнъж и да стане изключително щастлив и удовлетворяващ, ако ние първо не променим начина, по който гледаме на него.

Може би има причина животът ни да е точно такъв, какъвто е и вместо да препускаме през него, вечно чакайки нещо да приключи и друго да започне, можем да спрем и да го обикнем, защото това би означавало да заобичаме и самите себе си!

Не забравяйте, че вие и животът ви сте свързани, вие сте едно цяло, един отбор, една връзка. Затова изберете много мъдро на какво ще се градят тези взаимоотношения - можете взаимно да си давате обич, да се разбирате, изчаквате, доверявате или да се критикувате, наранявате и пришпорвате.

Няма нужда да търсите доказателства, просто заобичайте живота си още сега и той ще заобича вас!

Автор: Маркрит Чилингирян, highviewart.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама