10 неща, които могат да променят отношението ни към мъжете


10 неща, които могат да променят отношението ни към мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Има много неща, които мъжете правят, които за жените изглеждат странни. Например оглеждането на всяко момиче в бара или оставянето на капака на тоалетната чиния вдигната. Оказва се, че зад всички тези неща стои логично обяснение. Ето странностите на мъжете, обяснени на женски език:

1. Не обичат да дават телефонния си номер

Едно от най-важните неща, от които се нуждаят хората, е свободата. Ето защо повечето от тях питат момичетата, които харесват, за телефонния им номер, но не оставят своя. Мъжете харесват правото да имат избор и да контролират всичко сами. Ето защо многобройните въпроси на момичешки форуми като "Защо не ми остави телефонен номер?" Имат само един отговор.

2. Те бързо забравят една жена, ако не я виждат

Американски учени са установили, че основният мъжки хормон тестостерон отслабва импулсния контрол на определени части на мозъка. Ето така изследователите обясняват факта, че мъжете винаги оглеждат жените, които минават покрай тях. И по същата причина, мъжете забравят за всяка жена, която са огледали, в момента в който тя изчезне от погледа им. Ето защо не трябва да обръщате твърде много внимание, когато мъжете гледат други жени.

3. Те показват своята щедрост в зависимост от това как една жена реагира на подаръците им

Психолозите казват, че мъжете се стимулират от отговора на жените на техните действия. Искреното щастие в очите и думите на жена насърчават мъж да дава подаръци и да прави други хубави неща. Липсата на каквито и да било реакции, приемането на дарбите на мъжете за даденост или хроничното негативно отношение, са сигнал за един разумен човек, че няма нужда да бъде щедър.

4. Имат специално отношение към първата си любов

Една четвърт от мъжете, които са били разпитани по време на научно изследване, признават, че биха искали да възобновят връзката си с първата си любов, дори ако това означаваше да се наложи да спрат текущите си отношения. Процентът на по-малко решаващите, но все още ненапълно безразлични мъже, е няколко пъти по-висок. Психолозите силно препоръчват да се отдръпнете от мъже, които не могат да забравят първата си любов, защото това често води до конфликти.

5. Те са склонни да напълнеят, когато променят статуса си

Изследователи от университета в Бат стигат до заключението, че женените мъже, които са доволни от брака си, са склонни да напълнеят значително. Допълнителен фактор, който може да доведе до увеличаване на теглото, е раждането на дете. Ето защо излишните килограми на човешкото тяло може да са сигнал за доверие, а не за мързел.

6. Те обичат, когато жените говорят по време на среща

Всеки знае, че е нормално жените да говорят няколко пъти повече от мъжете. Въпреки популярното мнение, мъжете наистина харесват, когато жените говорят много. Но това означава да говорите за себе си, за хобитата си, за вижданията ви и да разказвате интересни истории. Това изключва разговорите за вашите проблеми, страхове и пълна неудовлетвореност от света, особено в началото на връзката. В този случай можете да го отблъснете.

7. Те нямат предпочитания за цвят на косата

Въпреки че има мъже, които твърдят, че харесват само блондинки или брюнетки, няма доказателства в проучванията. Всъщност, при различни обстоятелства, едни и същи мъже могат да предпочитат момичета с различен цвят на косата. Затова не вземайте твърденията на мъжете за техните визуални предпочитания за чиста монета.

8. Обичат клюките повече от жените

Може да не вярвате, но проучванията показват, че мъжете са по-склонни да клюкарстват, отколкото жените. И те отделят повече време за това от жените. Повечето пъти това се случва между колеги, партньори и приятели. Така че, бъдете много внимателни, когато доверявате на един мъж тайните си. Освен това, когато има жени наоколо, мъжете говорят с 5% по-малко за политиката и други сериозни теми.

9. Те пазаруват повече в интернет

Според статистиката, мъжете харчат 20-30% повече пари за онлайн пазаруване, отколкото жените. Също така голяма част от продуктите, които купуват, не са устройства, а дрехи и аксесоари. Мъжете също така прекарват повече време в четене на рецензии и описания.

10. Балансът им се променя, когато партньорката им е бременна

Учените открили, че перспективата да станеш баща причинява промяна в хормоналния баланс на мъжете. Например, нивото на тестостерон се понижава, което прави мъжете по-малко агресивни и по-внимателни към партньора си. Жените трябва да вземат този интересен факт като добър бонус, когато очакват бебе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама