10 животни, които могат да ни научат как да обичаме


10 животни, които могат да ни научат как да обичаме

Мислим, че хората са най-чистият пример за вяра и преданост в любовните взаимоотношения, но в действителност има много романтични и моногамни животни, които остават верни на партньора си за цял живот и буквално спазват брачния обет “да се обичат докато смъртта ги раздели”.

Пингвини

Тези птици имат големи сърца, живейки на екстремен студ на Антарктика. Те остават с партньорите си в продължение на много години. И мъжкият, и женският мътят яйцето и хранят малкото си след излюпването му.

Бели лебеди

Лебедите остават верни цял живот. Техните отношения имат много качества, сред които приятелство, загриженост за другия и състрадание.

Орли

Американците може би са избрали орела за своя емблема заради тяхната вярност.

Гибони

Този вид маймуни не само имат много силни връзки, но също така имат равни права.

Албатроси

Албатросите изглежда знаят тайната на дългия съвместен живот – в честите дълги отсъствия на мъжа и в танците на женската. 

Вълци

Мъжките вълци са изключително грижовни към партньорката си. Само смъртта може да ги раздели.

Бобри

В техните семейства жеската има водеща роля. Затова тайната на техните дълги и щастливи отношения се крие в мъдростта на партньорката.

Гугутки

Тези птици редовно присъстват в изкуството и литературата и това не е случайно. Тези птици са се превърнали в символ на любов и преданост.

Сови

Мъжката сова обикновено ухажва женската в продължение на една година. През това време той изгражда гнездо и кани женската да сподели с него новия дом. Ако тя го хареса и двойката има потомство, мъжкият поема главната роля в грижата за цялото семейство.

Лисици

Ако женската почине, мъжкият няма да потърси друг партньор и ще остане сам до края на живота си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама