3 мита, които ви пречат да срещнете истинската любов


3 мита, които ви пречат да срещнете истинската любов
Снимка: iStock/Guliver

Мислили сте си, че се срещнете любовта на живота си и всичко ще бъде идеално - само цветя и пеперуди. Но след поредица от разочарования започвате да смятате, че никога няма да намерите мъжа на живота си, че ще останете сама, че просто не ви е писано. Да бъдеш влюбен е едно от най-прекрасните неща на този свят, но има някои грешни вярвания, които ни пречат да открием истинската любов.

1. Мит: Споровете означават, че не ви е било писано

Споровете са здравословни, но начина, по който го правите, е ключът. Това ви дава способността да изразявате честните си мисли открито, да се научите от какво има нужда всеки, за да оцелее връзката.

Помнете, че вие сте в един и същи отбор - затова използвайте "ние" вместо "аз".

Ще трябва да работите с различията си, за да намерите разбиране от половинката си.

И ако имате нужда от почивка, за да успокоите и съберете мислите си, помолете партньора си за 20 минутна почивка. След това обсъдете случилото се и стигнете до консенсус, който удовлетворява и двете страни.

2. Мит: Вашите различия означават, че не сте добра двойка

Да разбирате и уважавате вашите различия като отделни личности е здравословно за вашата връзка. 

Не е рядкост за двойките, които са пълни противоположности като характер, като Красавицата и Звяра да намират допирни точки в техните интереси, като тяхната връзка става по-дълбока. Всъщност, да излизаш с някого като теб всъщност е доста скучно. Може би в любовта търсите сигурност, комфорт, подкрепа и по-добра връзка с половинката ви. 

Въпреки това, вашият партньор може да бъде спонтанен, с приключенски характер, да обича да поема рискове и да се радва на най-прекрасните преживявани в живота. Тези две пълни крайности са това, което носят силна страст и вълнение във връзката. Не се ли интересувате какво ще се случи след това? Приемането на различията ви поражда разговори, откритост и интензивност на вашата връзка. А това е красиво нещо. 

3. Охладняването означава, че романтиката си е отишла

Много двойки попадат в рутината, когато тяхната връзка стане стабилна и сигурна. Докато рутината може да поддържа нещата гладки, има естествена загуба на вълнение в тази фаза. Неизвестните, които съществуват в първоначалните срещи, са част от това, което поддържа романтиката на максимално ниво, когато се запознаете. Затова, ако връзката ви премине във фазата "само по анцузи", е време да разчупите това и да внесете малко страст в отношенията си. Да, ходенето по срещи може да отнеме малко работа и инвестиция. Това се отнася за всяка друга сфера от живота ви, ако искате да бъдете успешни.

Мислете за любовта като за продължаващо действие. Когато показвате на половинката си доброто, подкрепа и дълбока отдаденост всеки ден, те ще чувстват интензивността на вашата емоция. Това ще мотивира вашата половинка да ви оценява.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама