3-те големи кризи във всяка връзка


3-те големи кризи във всяка връзка
Снимка: Istock/Guliver

Началото на всяка нова връзка е изпълнено с надежда, любов, радост и положителни емоции. Само че в хода си връзките минават през много етапи, за да устоят на всички предизвикателства и да се запазят силни и непоклатими и след като най-влюбения период отмине!

Има няколко големи кризи в отношенията между двойките, които не е лесно да преминем. Вие сблъсквали ли сте се тях?

Моментът на свикването един с друг. Това е първата силна криза. Когато започнете съжителството си не е лесно. Връзката е свързана с много компромиси, които двойките трябва да правят и това понякога се оказва голямо препятствие. Доста често битовите проблеми създават напрежение и караници. Ако успеете да се справите с битовите проблеми, да приемете навиците на партньора и да съумеете да запазите любовта си, сте преминали тази първа криза успешно.

Появата на детето. Най-голямото щастие за едно семейство е да създадат живот и да дарят с път човешко същество, което да отгледат и възпитат заедно. В този етап двойките срещат много затруднения. Животът става все по-труден, имат все по-малко време за себе си и един за друг. Детето изисква всичкото им внимание и грижи. Тук е моментът, когато трябва да запазите страстта си и да не забравяте, че както за вас, така и за вашето дете е важно да бъдете семейство и да преодолявате всички проблеми и кризи заедно – тримата!

Разочарованията от дългата връзка. Времето лекува всичко, но и променя чувствата. Възможно е след дълга връзка, в която сте постигнали много с партньора си да се чувствате изтощени от тези взаимоотношения. Да ви се струва, че сте изчерпали страстта и емоциите са отслабнали. Може и да е така, но както до момента сте се борили за любовта, така и сега трябва да го направите. Може да изпитвате разочарования от партньора или от себе си, но не се взирайте в негативното, а се попитайте какво не е наред и работете в посока да поправите всичко, което ви пречи и създава напрежение по между ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама