5 неща, които да направите за себе си след раздяла


5 неща, които да направите за себе си след раздяла
Снимка: iStock/Guliver

Ако смятате, че можете да срещнете любовта само в младите си години и след това всичко е изгубено, помнете, че в съвременния свят това вече не е така. Наличието на неограничени възможности в днешно време прави намирането на партньор възможно без значение от възрастта. Особено, ако отидете на среща отново след дълга връзка. Как да извлечете максимума от ситуацията? Прочетете и ще разберете!

1. Помнете, че не сте сами

Най-важното нещо, което трябва да знаете след раздялата е, че вината не е във вас и вашите качества и няма за какво да обвинявате себе си. Раздялата се случва доста често, в развитите страни около половината от двойките се развеждат. И това не е признак за техните грешки, те може дори да не съществуват. Може би сте имали травматични отношения, но сега вече ги няма. И да се отървете от постоянния кошмар определено е добро решение!

2. Доверието е ключът към напредъка

Колкото по-бързо можете отново да повярвате в себе си и да се усмихнете на света около вас, толкова по-добре, особено за установяване на личен живот.

3. Бъдете по-позитивни

Няма нужда да се оплаквате от първата среща и да си спомняте негативните страни на минали връзки. Не бива да говорите за бившия с потенциални партньори, преди дори да се познавате малко. Ако говорите лошо за бившия (дори и да го е заслужил), вие раждате логическа верига в мозъка на новия човек и по този начин може да го отблъснете.

СЕГА ОСЪЗНАХ, ЧЕ ТИ НЕ БЕШЕ ГОТОВ ДА ОБИЧАШ

4. Вече всеки може да срещне любовта онлайн

Може би, когато сте започнали минала връзка, онлайн запознанствата току-що се появили. Или не са били модерни. Сега това е нарастваща тенденция в целия свят и няма от какво да се срамувате, ако искате да потърсите партньор в социалните мрежи. Когато попълвате профил, поддържайте баланс от информация за вашите интереси, хобита и цели, не се спирайте само на едно нещо. Изберете подходящи снимки, които ви показват в добра светлина, но не разкрасяват реалността. Ако се съмнявате, покажете профила на приятел, който да си каже мнението.

5. Не бързайте

Можете да се потопите в морето на нови възможности, точно зад затворената стара врата. Но помислете внимателно, готови ли сте за това или трябва да изчакате още малко? Запознанствата трябва да са приятни и да не се превръщат в начин за преждевременно затваряне на болезнени рани. Освен това човек може по невнимание да изпадне в нови травматични отношения. Така че, започнете с новите връзки, когато вече сте забравили за старата!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама