Бихте ли се събрали с бившия си?


Бихте ли се събрали с бившия си?
Снимка: iStock/Guliver

Имали сте връзка, която е стигнала до своя край? Или пък не? Вярвате ли във втория шанс за едни отношения? Обзема ли ви мисълта да се съберете с бившия си? Често ли мислите за него и хубавите моменти, които сте имали заедно. Е, не сте сами!

Според едно проучване, 60% от хората са отворени към идеята да се съберат с бившия си. Дори след като са били зарязани. И защо не. Той ви познава, знае какво харесвате, няма нужда отново да се впускате в месеците на опознаване. Физическото привличане също е налице.

Според изследванията, причина за този висок процент са социалните мрежи. Така, дори да се разделите с някого, винаги можете да проследите какво му се случва и още по-лесно да се свържете с него. Това прави мислите за подновяване на отношенията още по-чести и изкушаващи.

Оказва се, че всеки втори човек, който е поискал раздяла, след това е съжалявал за това. Повечето хора прибягват към това, за да накарат партньора си да се промени по някакъв начин, но скоро след това съжаляват за решението си и осъзнават, че са допуснали грешка. Всеки трети човек пък продължава да прави секс с бившия си, дори след като връзката е приключила. В повечето случаи до това води самотата. 65% от тези хора не съжаляват за повторния контакт с бившия.

НАЙ-ЦЕННИТЕ УРОЦИ СЛЕД РАЗДЯЛА

И така, кое е правилно?

Според психолози, това до колко е нормално да се виждаш отново с бившия си е строго индивидуално и нещо, което всеки човек може да прецени сам за себе си. В повечето случаи отношенията или приключват при появата на нов партньор, или връзката се подновява.

Друго интересно заключение е, че жените са много по-категорични в разделите си от мъжете. Оказва се, че около 50% от мъжете съжаляват за раздяла, която са предизвикали, докато при жените този процент е само 30%.

Ако се чудите има ли смисъл да подновявате връзката си с бившия, преценете дали не го искате просто от самота, или сте стигнали до извода, че го обичате и искате да бъдете заедно. Отговор на въпросите може да си дадете като послушате вътрешния си глас. Той никога няма да ви подведе.

НЕ СЕ ВРЪЩАЙ ПРИ НЕГО САМО ОТ САМОТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама