Да обичаш някого, който никога не е обичал


Да обичаш някого, който никога не е обичал
Снимка: iStock/Guliver

Скъпи бъдещ партньоре: Надявам се, че си много търпелив.

На 23-я ми рожден ден тогавашният ми приятел ме събуди в 1 през нощта, пиян и развълнуван, за да ми даде "страхотен подарък за рождения ден": светеща бутилка водка с надпис "Честит рожден ден, Лили", която беше взел (безплатно) от партито, от което се прибра. Споменах ли, че мразя водка?

Тази капка преля чашата и няколко дни по-късно скъсахме след година и половина връзка. По онова време се чувствах невероятно въодушевена и развълнувана от това, което ще ми донесе бъдещето.

Преминах през това болезнено преживяване и бях достатъчно смела, за да си тръгна от някого, който не беше за мен. Знаех, че като избирам себе си, ще получа това, което заслужавам и ще срещна някого, който знае истинската ми стойност (или поне знае, че обичам джин, а не водка).

Следващата седмица ще навърша 27. И най-дългата ми връзка след онзи случай е... около 2 месеца. А в никакъв случай не съм си седяла вкъщи да чакам принца да потропа на вратата ми.

Ходех на срещи. Много. По всички възможни начини – онлайн и офлайн, посещавах събития, ходех по барове, излизах с приятели. Не срещнах подходящия. И това, че бях необвързана в продължение на 4 години ме промени и като човек, и като жена.

Затова, скъпи ми бъдещ приятелю, ето няколко неща, които да запомниш:

1. Ежедневно трябва да си напомням, че правилният човек е някъде там

Да, ти, този неуловим човек, с когото някой ден ще споделям сърцето, тялото и живота си. Трябва да си напомням всеки божи ден, че няма да остана сама завинаги. Няма значение колко прекрасни приятели и семейство имам и как те ме успокояват, че ще се появиш "когато най-малко очаквам" или "когато дойде точното време". Не вярвам, че ми казват истината, докато не те срещна.

2. Ще ми отнеме известно време да повярвам в нещото, наречено "любов"

Била съм на срещи с мъже, които са ме молили да разтворя краката си под масата, за да погледнат между тях... един час, след като сме се запознали. Имах шест страхотни срещи с един тип, само за да ми каже накрая, че не се интересува от "нищо сериозно". Няколко седмици по-късно започна да се среща с друго момиче.

Когато става дума да се доверя на този страхотен, невероятен мъж, който съществува някъде там и иска да свие гнездо с мен, това може да ми отнеме известно време. Но ще опитам, обещавам.

3. Моите приятели ще те поставят на изпитания

Най-вече защото се грижеха за мен през последните ми години на възходи и падения. Те бяха зад мен при всяка провалена връзка, която разбиваше сърцето ми, в пиянските ми петъчни вечери след две бутилки вино, когато просто не можех да понеса мисълта за още една несполучлива среща.

Когато се появиш ти, те ще искат да се уверят, че намеренията ти са честни и наистина се интересуваш от мен. И макар че ще ги помоля да се държат мило с теб, аз съм благодарна, че ги има и се грижат за мен, независимо от емоционалния ми статус.

4. Ежедневието ми ще се върти около самата мен за известно време

Тъй като бях необвързана, ми се наложи да открия нещата, които ме правят щастлива извън любовта: да пътувам; да се сгуша под одеялото с книга и кучето си, когато вали; да обикалям сама из града; да пазарувам; да прекарам час в салона за красота, защото имам време за това.

Изградих кариера, напълних международния си паспорт с печати и свикнах да живея сама. Затова не ми се сърди, ако в началото купувам самолетни билети, без да се допитам до теб.

5. Имах много време да мисля за взаимоотношенията

Освен това бях свидетел на всички хубави, лоши, страхотни, ужасни неща във връзките на приятелите ми. Истината е, че човек научава много неща за това какво иска и какво не иска, когато излиза на много срещи.

А наблюдавайки връзките на моите приятели, си водех бележки как успяват да ги запазят дълги и силни. Така че вече имам много ясна идея какво искам от следващата си връзка. Знам, че няма да е точно както си я представям, така че ми дай минутка да се приспособя.

6. Бъди готов за много забавления в спалнята

Сериозно. Макар еднократните забивки и секса по приятелски да са забавни понякога, кое е по-хубаво от това да правиш секс с един и същи човек отново и отново? Отнема известно време да разбереш какво подлудява и възбужда другия, затова сексът става все по-хубав с времето. Нямам търпение да правим луд секс всяка нощ. Все пак, чакала съм го цели 4 години. Да го направим!

7. Аз съм невероятно самодостатъчна

Понеже нямам приятел, който да ми казва, че съм страхотна, или някой да изхвърля боклука, или да ме прегръща, когато съм имала ужасен ден, трябваше да се науча как да се мотивирам, успокоявам и да си създавам комфорт сама.

Управлявам целия си живот – апартамента си, спестяванията си, плановете си за пътуване, грижите за кучето и всичко останало – без никаква чужда помощ. Когато вече си тук, се налага периодично да ми напомняш, че няма нужда да съм толкова силна непрекъснато.

8. Приятелите и семейството ми са всичко за мен

Почти всяка вечер в последните 4 години пиша или се обаждам на приятелите и роднините си. Преминахме заедно през толкова много неща – когато бяхме сами, когато преживявахме раздели, когато започвахме нови връзки. Моите приятели ми бяха компания за всичко. Ще ми бъде странно да поделям времето си между тях и теб.

9. Нямам търпение да се гушкаме, но моля те, остави ме да спя спокойно

Без значение колко пъти съм си фантазирала да се събудя до мъж и да се сгуша в него, няма нищо по-хубаво от огромно легло изцяло на мое разположение. Ще ти отстъпя половината от него, дори може да се гушкаме преди лягане, но моля те, не ме третирай като възглавница. Имам нужда да дишам.

10. Нямам търпение да правим разни неща заедно

Например да ходим на пътешествия. Или приключения през уикенда. Или да готвим заедно със семейството ти. Или вечери в града. Или телевизия вкъщи. Жадувам да бъда част от двойка, така че когато се срещнем, вече ще имам няколко идеи какво да правим.

11. Колкото и да искам да се срещнем, съм нервна

Имам чувството, че когато те срещна, много неща в живота ми ще се променят. Но се надявам това да стане по здравословен начин, а не по онзи "приятелят ми е всичко" начин, както се случва понякога.

Познавам изключително независими жени, които само за седмица-две стават напълно зависими, когато срещнат някого. Не мога да позволя светът ми да се върти около теб, колкото и да те обичам.

12. ... Но нямам търпение да те обичам

Обещавам ти, че чакането си заслужава. Надявам се, ти също. Не ми казвай, че съм сгрешила, нали?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама