До момичето, което все още чака любовта


До момичето, което все още чака любовта
Снимка: iStock/Guliver

Какво клише е, когато хората казват, че не трябва да търсиш любовта, а вместо това трябва да чакаш тя да те открие. Има и друг начин на мислене.

Любовта не е криеница, нито игра на изчакване.

Това не е гърне със злато в края на дъгата, това е дъждът, който вали из ведро, когато сте забравили чадъра си. Реката, която продължава да тече. Да, тя те намира, но никога не трябва да я чакате. Все още имате живот, който да живеете.

Знаем, че е тежко да мислите, че никой не се интересува от вас или че никой няма сериозни чувства към вас. Неприятно е да не знаете какво да правите, защото партньорът ви постоянно си променя мнението.

Не го чакайте да бъде сигурен в чувствата си. Ако той ви обича, няма да се колебае. Любовта не трябва да бъде отлагана.

Вселената понякога може да бъде несправедлива. Когато се сама и пиете кафе в неделя следобед, изведнъж се оказвате заобиколена от двойки, които сякаш не могат да се наситят един на друг. Не си тръгвайте. Вгледайте се във всяка една от тях. Нека тази любов, която споделят, ви зареди, така че да обичате повече себе си.

Любовта не винаги трябва да бъде споделена. Има също така любов към себе си. Не забравяйте това.

Може да пътувате по света, без да имате някого до себе си, с когото да гледате залеза. Нито пък е задължително да имате някого, с когото да споделяте кафето си. Може да правите всички неща, които искате, просто като бъдете със себе си - или с приятели, или със семейството си. Никога не трябва да се изолирате от всички неща, които ви карат да се чувствате обичани. Мъжете са само едно от тези неща, а не единственото.

Вие не сте в приказка. Колкото и да не искате да чакате любовта да ви намери, знаете, че все още го правите. Разбира се, вие сте безнадеждна романтичка. Надявате се, че любовните истории, които сте чели или чули от другите, ще ви се случат в реалния живот.

Спрете да се самозалъгвате и напишете собствената си история.

Не търсете любовта в книгите. Не чакайте любовта да ви намери. Научете се да живеете, без да се надявате стрелата на Купидон най-после да ви прободе. Просто оставете нещата да се случват и се освободете от всички очаквания, които имате в съзнанието си. Вие сама си оказвате натиск. Спрете. Отнема време да изградите любов, която е вечна.

Не чакайте за любовта, нека любовта ви чака - докато сърцето ви е достатъчно силно и наистина готово за това, което следва след това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама