Дори да не си перфектен, отново избирам теб


Дори да не си перфектен, отново избирам теб
Снимка: iStock/Guliver

Перфектен. Тази дума се дефинира като "възможно най-добър". Идеален, без недостатъци, безупречен.

Такъв човек ли трябва да търсим?

За какво ни е живот, живян без грешки, без да сме падали и отново да сме се изправяли? И какво е любовта без правенето на компромиси, без ученето и израстването?

Трябва да знаеш, че дори да не си перфектен, аз все още те искам.

Защото ако някога объркаш нещата (а това ще се случи), ще те гледам как ги оправяш. А какво повече може да иска едно момиче от мъж, който знае как да поправи нещо, което е счупено?

Когато твоите думи или действия ме нараняват, виждам болката в очите ти като моя. И осъзнавам какви красиви хора сме.

Ние сме толкова повече от грешките си. Ние сме произведения на изкуството в прогрес. Ние все още се опитваме да разберем този живот и от време на време ще се проваляме. Но ще бъдем там един за друг, за да си помогнем.

Дори да не си перфектен, все още ще те обичам.

Тъй като красотата на всяка велика любов е в нейната неперфектност. Частите на двамата, които не пасват идеално, но въпреки това се опитваме да извлечем смисъл от това.

Аз с радост ще те приема с всичките ти недостатъци и ще дам най-доброто от себе си, за да могат моите парчета по-добре да паснат на твоите.

Обещавам да не спирам да те обичам дори когато показваш най-лошата си страна. Защото знам, че ако можем да преминем през това, можем да се справим заедно с всичко. С най-силните бури и най-тъжните дни.

И дори да не си перфектен, пак ще избера теб. Отново ще избера нас.

Тъй като перфектността би направила всичко това прекалено лесно, нали? А аз вярвам, че нищо, което си струва в този живот, не идва лесно.

Перфектността няма да бъде задоволителна. Перфектността няма да ни даде нищо, върху което да работим, заради което да се събуждаме всеки ден и да се борим за него.

Искам да се боря с теб. Искам да израстна с теб. Искам да се променя с теб. Искам да правя всичко с теб.

Ще те избера днес. Ще те избера утре. И ще те избирам всеки следващ ден след това, тъй като съм сигурна в мъжа, когото избрах в онзи първи ден. И му вярвам, както тогава.

Дори да не си перфектен, все още ще те искам, ще те обичам и ще те избирам. Защото, любов моя, аз избирам нас.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама