Харесват ли мъжете умни жени?


Харесват ли мъжете умни жени?
Снимка: iStock/Guliver

Много мъже твърдят, че често са запленени от умните жени. Когато обаче нещата стигнат до сериозни отношения, те бързо губят интерес към дамите, особено ако последните са по-умни от тях. Това е мнението на учените от университета в Тексас и психолози от Калифорния.

Тяхно проучване изяснява какви жени всъщност привличат мъжете. Като става въпрос за постоянна спътница в живота, а не за мимолетни връзки, пише росбалт.ру.

В хода на проучването мъжете заявили, че биха искали да имат отношения с умна жена. Те дори споделяли, че не би било проблем ако тя дори е по-умна от тях.

В хода на моделиране на ситуацията се оказало, че в началото мъжете проявявали интерес към умните жени, но когато разбирали за високата стойност на IQ на жената започвали да странят от такива момичета и дори ги смятали за по-малко привлекателни в сравнение с преди.

Учените стигнали до извода, че мъжете харесват умни жени само за "идеята". След като осъзнаят, че са по-“глупави“ от момичето, те започвали да се чувстват обидени и прекалено уязвими.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама