Как бежанската криза роди любов


Как бежанската криза роди любов

Боби от Македония и Нора от Ирак – това е любовната история между македонски граничен полицай и бежанка от Ирак. Двамата са се запознали на границата между Македония и Сърбия. Видях нещо в очите ѝ, разказва Боби пред Нова телевизия. Нора имала силна треска, майка ѝ също била много болна. Усетих нещо, което е трудно да обясня, казва и Нора за мига, в който е видяла младия македонски полицай. Същото споделя и Боби, който твърдо вярва в съдбата - това е тя.

В бежанския хаос двамата се разделят за няколко дни, но Боби отново вижда Нора при акция на Червения кръст и повече не я изпуска от поглед. Нора съвсем не е случаен човек. Тя знае шест езика и става доброволец към Червения кръст.

След точно една седмица ми каза, че ме обича, разказва иракчанката. Ние сме полицаи и сме научени да действаме бързо, със смях отвръща македонският полицай, който работи и като комик – за хоби. Не ми се ще да съм полицай, но какво да се прави, твърди Боби.

В крайна сметка Нора решава, че няма да замине към Германия със семейството си. Родителите ѝ трудно приели решението ѝ, в началото изобщо не искали и да чуят. Същото е положението и с Боби, който многократно чувал, че Нора само го използва за документи. Което е абсурдно - за човек, знаещ толкова много езици, едва ли би било пречка да бъде приет и да се интегрира в Германия.

Сега двамата живеят в Куманово. Това е мултиентически град, сигурен е Боби, а в дома на двамата с Нора се празнуват празниците и на двете религии - християнство и ислям. "Бог е тук да ни събира, не да ни разделя", категоричен е Боби. Младото семейство вече очаква първото си дете. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама