Любовта е всичко по две


Любовта е всичко по две
Снимка: iStock/Guliver

Ще ви кака нещо, което разбрах за любовта, наблюдавайки я първо отстрани, а после срещайки се с нея лице в лице.

Любовта е като сезоните – в нея има и разцъфваща пролет, и дъждовна есен, и горещо лято, и ледена зима.

Любовта не е приказка, но тя има способността да те изкара поне за малко от този сив свят и да те отведе на някое красиво, слънчево местенце.

Любовта ни носи наистина прекрасни емоции, но колко време ще я задържим, как ще я приемем, как ще се грижим за нея, как ще я накараме да не си тръгне, това зависи само и единствено от нас самите.

Чувствала съм се по толкова различни начини – безкрайно щастлива, малко глупава, усмихната без причина, малко тъжна, наранена, неоценена, единствена и специална, лудо обичана и обичаща, истинска.

Любовта никога не те кара да се чувстват по един и същи начин, тя винаги ти дава нещо различно.

Но вие не се отказвайте от нея, само защото днес не се чувствате толкова омагьосана от нея, както в първия ден.

Началото винаги е фантастично, а след това започват други етапи в любовта, етапите, в които осъзнавате дали сте готов да обичате и да бъдете обичан.

Дали сте готови да споделите живота си с даден човек, да споделите щастието, но и мъката си с него. Понякога да се разбирате така добре, все едно сте един човек, а понякога да сте крайно различни и да се борите с това. Да се научите да цените всеки един миг прекаран с този човек, но и да цените моменти, когато оставате сам/а със себе си. Да му давате свобода, но никога да не го пренебрегвате. Да сте насреща, когато има нужда от вас, независимо колко тежък е бил денят ви, много често да пренебрегвате чувствата си заради него/нея. Да намерите общи забавления, да пътешествате, да се развличате в сивото ежедневие, за да не успее то да ви погълне и да помрачи връзката ви.

Да казвате "Извинявай". Да, задължително трябва да се научите да казвате тази думи, дори и вътрешният ви глас да казва, че може би вие сте прави, а любимият човек греши. Да не позволявате половинката ви да страда, да бършете сълзите, вместо да крещите. Не, не повишавайте тон, а ако го направите, поемете дълбоко въздух и си спомнете за всички ваши прекрасни моменти, за целувките, за прегръдките, за това, че срещу вас стои човекът, който ви е приел в живота си, който ви обича.

Скандалите понякога са неизбежни, но само вие може да ги спрете много по-рано, отколкото си мислите!

Просто дишайте, представете си някой любим момент заедно с половинката, прегърнете се, защото докосването сближава хората. Пазете любовта си!

Любовта, това е да преживееш всички нормални човешки емоции, само че да ги преживееш заедно с другия. Да ги почувстваш тогава, когато и другият ги чувства.

Любовта е двойна болка, любовта е двойно разочарование, любовта е двойно извинение, любовта е двойна вина, любовта е двойна прошка, любовта е двойна удовлетвореност, любовта е двойно щастие!

Любовта е всичко по две!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама