На мъжа, който ще дойде в живота ми


На мъжа, който ще дойде в живота ми
Снимка: iStock/Guliver

Искам да знаеш, че от началото ще съм студена. Много студена. Дръпната, дистанцирана, но ще ми е приятно с теб, ще го усещаш. Ще се смея на шегите ти. Ще ме усмихваш. Ще помня всичко, което си ми казал. Всичко.

Заради това внимавай какво ми обещаваш. Държа да спазваш своите обещания, така както аз спазвам моите. Ще разбереш, че не изговарям "обещавам" напразно и винаги внимавам, когато го правя, защото държа на думата си. Заради това ще искам да виждам действието в твоите.

Хората казват, че доверие се печели трудно, но лесно се губи. От моето не е останало почти нищо. Надявам се да имаш желязно търпение, защото от началото няма да повярвам в нищо, което казваш. Не се безпокой - с времето ще се получи.

Не забравяй за действията. Ще съм мнима във всичко. Не взимам никога нищо за чиста монета. Казвали са, че ме обичат и въпреки това са си тръгвали. Действия, не думи. Помни.

По-приятното идва, когато го спечелиш. Няма да има нещо, което не мога да направя. Мога всичко. Винаги и по всяко време. Винаги ще знаеш какво искам, защото не съм от жените, които не знаят. Никога няма да хвърляш на боб каква е причината за лошото ми настроение, защото ще си казвам директно.

Не се плаши от тъгата ми. Не ме оставяй, когато ме видиш объркана и слаба. Не се страхувай. Не искам да решаваш проблемите ми. Искам само да знам, че си там и вярваш в мен.

Ще се интересувам как е минал деня ти и ще те изслушвам. Ще разказвам и своя. Ще искам да ти помогна, когато виждам, че ти е трудно. Не се притеснявай за мен, мога да нося не две, а няколко дини под една мишница.

Харесва ми да се грижа. Така изразявам любовта си, не ме спирай, когато искам да го направя. Не ми казвай, че всичко е розово, когато не е. Не ми казвай, че нямаш проблеми. Че всичко е наред. Усещам винаги, когато някой лъже.

Дори да го правиш, за да не ме въвличаш в драма, аз няма да го приема така. Нали заради това сме свързани - за да споделяме от всичко. Не се притеснявай, че ще покажеш слабост пред мен - аз съм с теб, заради твоята сила, а да бъдеш нежен е да бъдеш силен.

Моделирай ме по желанията си. Мога да бъда всякаква. Споделяй ми.

Никога няма да искам цялото ти време, защото ценя своето също. Ще оценявам, когато отделяш минутки за мен, но искам да оценяваш и когато аз го правя. Не искам да забравяш, че аз също съм имала дълъг ден. Също съм изморена, но въпреки това съм тук за теб и не ме боли глава.

Накарай ме да се чувствам важна, специална. Различна. Твоя. Накарай ме да ти повярвам. Говори малко. Чувам думите, но слушам действията. Обичам тишината. Обичам спокойствието. Уюта. Хармонията. Малките неща.

Имай мечти и се бори за тях. Аз ще направя със своите също. Отнасяй се с мен, така както аз се отнасям със себе си - с уважение. Не постъпвай с мен, така както не искаш да постъпят с теб. Бъди искрен. Бъди чист. Бъди истински. Моля те, забавлявай се. Не го мисли много. Бъди свободен.

Прибери ме у дома.

 

Автор: Силвия Крумова, SilviÁmica

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама