Най-добрите любовни съвети от „Приятели”


Най-добрите любовни съвети от „Приятели”

Всеки истински фен на „Приятели” е научил някаква житейска истина, благодарение на любимите си герои от сериала. Независимо дали това е стойността на истинското приятелство, изобразено от Джоуи и Чандлър, странните организаторски умения на Моника, тайнствената способност на Фийби да вижда винаги светлата страна на живота, или колко многолика може да е една любов като тази между Рос и Рейчъл. Да, популярният ситком е изпълнен с много епични моменти, но и с много ценни уроци, които заслужават специално внимание.

1. Няма нищо лошо, ако едно приятелство прерасне във връзка

Истинското приятелство всъщност може да бъде добра основа за щастливи и зрели отношения. Чандлър и Моника бяха приятели дълго време преди „онази нощ в Лондон“ и това се оказа ключът към тяхната стабилна и вдъхновяваща връзка. Те знаеха своите недостатъци, най-добрите си качества и направиха добре информиран избор.Поуката, която трябва да научим тук, е, че понякога ние отхвърляме близките си доверени хора като потенциални партньори, само защото сме били приятели твърде дълго.

2. Ревността и липсата на комуникация могат да бъдат смъртоносна комбинация

Определено има какво да научим от раздялата на Рос и Рейчъл. Изневярата трудно може да бъде оправдана, особено с „бяхме на почивка”. Помните, когато Рос се обади на Рейчъл, за да се извини и разбра, че Марк е в апартамента й само часове след като се бяха скарали, нали? Но да не забравяме, че Рос дълго време изпитваше чувство на ревност и не говореше открито за проблема с Рейчъл, която пък така и не разбра на какво се дължи промяната в грижовното й гадже.

3. Всички препятствия и различия могат да се преодолеят

Майк и Фийби имаха различни визии за живота – Майк не искаше да се жени заради тежък развод, докато Фийби мечтаеше един ден да облече бяла рокля. Двамата се разделиха, след като разбраха, че търсят различни неща. Едва когато Моника се обади на Майк, за да му каже, че ако не направи нещо, Дейвид ще предложи брак на Фийби, Майк захвърли всичките си страхове и отлетя до Барбадос, за да върне любовта на живота си. И така, те доказаха, че дори най-големите пречки могат да бъдат преодолени в една връзка.

4. Преценете дали вие и половинката ви имате еднакви очаквания от връзката

Моника и Ричард имаха сладка любовна история, но със сигурност имаше неща, с които двамата не успяха да се справят още в самото начало на връзката си. И докато 20 години по-възрастния от нея Ричард имаше деца и внуци, Моника мечтаеше за свое семейство и именно това беше причината за тяхната раздяла.

5. Поставянето на ултиматуми разваля всяка връзка

Въпреки че имаха своите проблеми, Рос убеди Емили да замине за Ню Йорк с него. Тя прие, но само ако той обещае, че никога повече няма да се види с Рейчъл. И макар той да вярваше, че ще го направи, след това разбра, че е невъзможно. Разбираме колко беше разстроена Емили от целия любовен триъгълник, но поставянето на строги ултиматуми вместо разумни граници доведе брака им до край.

6. Всяко прекратяване на лоша връзка е благословия

Да имаш смелостта да започнеш живота си отначало не е лесно. Когато Рейчъл реши да остави Бари пред олтара, не беше лесно дори за нея. Рейчъл очевидно не се чувстваше щастлива във връзката си, а напускането на Бари беше риск, който тя беше готова да поеме. И така, тя започна живота си от начало, споделяйки квартира с приятелката си от гимназията, Моника. Историята на Рейчъл ни научи, че прекратяването на лоши отношения, независимо колко сериозна е връзката, понякога може да бъде най-доброто нещо, което можете да направите за себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама