Човек трябва да обича с цялото си сърце, без да пита "Защо?"


Човек трябва да обича с цялото си сърце, без да пита "Защо?"
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е луда и магическа. Ирационална и красива. Не трябва да е логично - трябва да е истинско. Логиката на любовта е много проста. Състои се в отсъствието на каквато и да е логика. Това чувство е много повече от химическа реакция, включваща окситоцин и допамин, произвеждани от нашия мозък. И това не е уравнение, което може да се реши с няколко действия. И дори не е сложна система, която само мъдреци със сива брада могат да разберат.

Любовта е магия.

Всъщност, търсенето на смисъл в любовта е безполезно упражнение. Но тя ви кара да се чувствате живи и в това е целият смисъл.

Животът ни е изпълнен с много посредствени неща. Включваме се и свикваме с монотонността и рутината. Но любовта е точно обратното! Любовта ни кара безстрашно да вървим по самия ръб, да ни предизвиква, а след това да се прегръща и покрива с целувки, сякаш утре никога няма да дойде.

Дори и да се убедите, че не очаквате нищо особено от любовта, сърцето ви няма да го приеме. Все едно, от време на време ще ви напомня, че не трябва да се съгласявате с по-малко.

Можете и трябва да познавате истинската любов, за да не можете повече да живеете без тази магия. Без тази любов, която се издига на седмото небе от щастие, сякаш няма гравитация. Това е несравнимо усещане за летене.

Това е любовта, която поглъща и дава невероятна свобода. Любовта, която се издига, поемайки в света на фантазията и се свързва с реалността. Любов, която няма нищо общо с посредствеността и обикновеното. Любовта, която те кара да ставаш всеки ден по-добър, да растеш и да се развиваш. Вие и вашият партньор ще се вдъхновявате и подкрепяте взаимно и това е голяма сила.

Да, ние наистина ставаме глупави в любовта. Защо не? Жизнено важно е човек да обича и да бъде обичан - без това светът губи най-ярките си цветове.

Абсолютно всеки има нужда от любов. Независимо дали сте затворени или необичайно доверчиви, силни или слаби, всеки иска да обича. Колкото и да сте заети през деня, здрачът влиза и вие лежите сами на тъмно под одеяло и сърцето ви боли: искате да притиснете бузата си към рамото на любимия човек, така че някой нежно да ви прегърне ... Този някой не е абстрактна личност. Това е точно "нашият някой". Нарича се по различен начин: сродна душа, единственият, но същността е една и съща - той е просто нашият човек.

Знаете ли кога магията на любовта изчезва? В момента, в който се опитаме да обясним нещо. В този момент, когато се опитваме логично да "сложим всичко на рафтовете" и да я класифицираме.

Защото любовта е нещо, което не може да се обясни само с думи. Никой никога не е успял. Нито религията, нито политиката, нито науката могат да обяснят какво е любовта. Откъде идва и къде отива? Защо ние обичаме някои и не забелязваме други?

Това трябва да се усети. Само думите не са достатъчни.

Любовта изобщо не е физическо привличане. И това не са нощи, пълни със страст и желание.

Любовта е това, което кара сърцето да бие по-бързо. Комбинацията от видимо и невидимо, страст и чувства, желания и амбиции. Любовта съчетава всичко това в едно цяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама